A Sakae Naaról

(Combretum Quadrangulare)

Mi a Sakae Naa?

A Sakae Naa (Combretum quadrangulare) egy fa, amely természetesen nő Délkelet-Ázsia vizes élőhelyein, különösen azokban az országokban, ahol a kratom nem legális. Ez a növény, bár nem annyira népszerű, mint más természetes kratom alternatívák , sok felhasználó tetszését elnyeri energizáló tulajdonságainak köszönhetően. Olvassa tovább, hogy többet megtudjon erről a természetes gyógymódról!

Földrajz és történelem

A Sakae Naa a Combretum quadrangulare nevet viselő fa, amely Délkelet-Ázsia folyói partján nő. Olyan országokban honos, mint Thaiföld, Laosz, Kambodzsa, Vietnam vagy Mianmar. A Combretum nemzetségbe tartozó faj, amely a Combretaceae családba tartozik. A Combretum nemzetségben csaknem 400 növény található , és Ázsiából, Amerikából és Afrikából származó trópusi területeken nőnek.

A délkelet-ázsiai őslakosok megrágják vagy elszívják a fa friss leveleit, hogy élvezzék stimuláló tulajdonságait. Ez különösen gyakori Thaiföldön, ahol az őslakosok a Combretum quadrangulare-t használják a kratom alternatívájaként (Thaiföldön a kratom 1943 óta tilos). Amint azonban ebben a bejegyzésben később kifejtjük, a Sakae Naa-nak nincsenek ugyanolyan hatásai, mint a kratomnak.

Sakae Naa effektusok

A Sakae Naa stimuláló és energizáló hatásaival ismert . Ez a növény megadhatja azt az energialöketet, amellyel szembe kell néznie a nappal. Ez növeli az éberség, ébrenlét és még a termelékenység érzését.

Sőt, a Sakae Naa is növelheti a motivációt . Ennélfogva ezt az üzemet használhatja a munkahelyi teljesítmény javítására vagy olyan feladatok végrehajtására, amelyek extra erőfeszítéseket igényelnek. De ha testmozgásra van szükséged, de fáradt vagy, Sakae Naa megadhatja a szükséges rúgást.

Vannak olyan tanulmányok is, amelyek a fa aktív elemeinek, például alkaloidjainak és flavonoidjainak hepatoprotektív aktivitására összpontosítanak. Vagyis a C. quadrangulare megvédheti a máját .

Ezen kívül a Sakae Naa enyhe fájdalomcsillapító , amely segítséget nyújthat alacsony vagy közepes fájdalom esetén. Ha azonban súlyos fájdalmat szenved, ez a gyógynövény túl enyhe lehet az Ön számára.

Noha a Sakae Naa enyhe nyugtató hatással is rendelkezik , ez nem a legjobb választás, ha kikapcsolódásra vágyik. Valójában stimuláló hatása ellensúlyozhatja nyugtató tulajdonságait.

A Sakae Naa mellékhatásai

A Combretum quadrangulare mellékhatásai általában nagy dózisokhoz vagy hosszan tartó használathoz kapcsolódnak, és magukban foglalják:

  • Szédülés
  • Zsibbadtság
  • Zavar
  • Agy köd
  • Hányinger
  • Fejfájás
  • Székrekedés
  • Álmatlanság
  • A bőr sötétedése

Mivel zavart és ködös agyat okozhat, a Sakae Naa kevésbé tudatosabbá teheti Önt és elveszítheti koncentrációját. Ennek következtében, ha elfogyasztotta a Sakae Naa-t, ne vezessen, és kerülje a komoly döntések meghozatalát, amíg annak hatása teljesen el nem múlik.

Hogyan kell bevenni a Sakae Naa-t

Thaiföldről származó őslakosok a Sakae Naa friss leveleit rágják. De hacsak nincs saját Combretum quadrangulare fája, vagy nem utazik Délkelet-Ázsiába, ezt nem fogja tudni megtenni. A Combretum quadrangulare nem található őshonos régióin kívül. A Sakae Naa csak porban található, amely a fa szárított leveleiből készül.

A Combretum quadrangulare-t úgy készítheti el, hogy teába főz, és 15-20 percig áztatja. Ha nem tetszik az íze, elkészítheti saját Sakae Naa tablettáit is . Ha azonban a Combretum quadrangulare tablettákban fogyasztja, nagyon ajánlatos forró itallal bevenni őket . Így a hő hatékonyabban bocsátja ki a növény flavonoidjait és más elemeit.

A többi felhasználó a dohányzást választja , de a tea forró vize lehetővé teszi a Sakae Naa hatóanyagok maximális kihasználását.

Energizáló tulajdonságai miatt este ne fogyassza ezt a növényt az álmatlanság elkerülése érdekében.

Combretum Quadrangulare adagolás

A Combretum quadrangulare ajánlott adagja 7-10 gramm. Az 5 grammnál alacsonyabb dózisok aligha eredményeznek semmilyen hatást, míg a 15 gramm vagy annál nagyobb adagok csak akkor ajánlottak, ha Ön szakértő felhasználó.

Ha el akarja kerülni a mellékhatásokat, javasoljuk, hogy kerülje a nagy adagokat, és tartsa be a 7-10 gramm adagot.

Hol lehet megvenni

Bár a Combretum quadrangulare legális anyag, nem könnyű megtalálni. Talán ennek az egyik oka az, hogy ez a gyógynövény nem olyan népszerű. De egy másik ok az, hogy a Combretum quadrangulare fákat személyes használatra szüretelik. Az emberek azért termesztik a Sakae Naa-t, mert maguk használják a leveleit, és kissé nehéz szolgáltatókat találni.

Néhány kratom-eladó a Combretum quadrangulare-t is forgalmazza. Ha Ön már kratom felhasználó, megvásárolhatja a Sakae Naa-t a szokásos szállítójától. Győződjön meg róla, hogy megbízható gyártótól vásárol-e. Így elkerülheti az alacsony minőségű vagy akár hamis termékeket.

A Sakae Naa jó Kratom alternatíva?

A válasz nem egyszerű "igen" vagy "nem". Attól függ, mire használja a kratomot, vagy milyen hatásokat szeretne elérni. Ha a kratom segítségével energiarúgást kap, a Sakae Naa nagyszerű helyettesítő. Tehát, ha kedveli a kratom fehér vagy zöld törzsét, akkor élvezheti a Combretum quadrangulare-t is.

Ha azonban a kratomot más hatások elérésére használja - például a fájdalom enyhítésére, a szorongás vagy a depresszió leküzdésére , vagy az opiát-megvonással való megbirkózásra -, más lehetőségek jobban működnek az Ön számára.

Sokan használják a kratomot Amerikában többféle célra. Vannak, akik a fájdalom enyhítésére használják, mások enyhíteni akarják a szorongást és a stresszt, mások pedig egyszerűen több energiát és világosabb elmét akarnak elérni. A Kratom felhasználói esküsznek a hatékonyságára, és sokan közülük azt állítják, hogy a kratomnak köszönhetően...

A Kratom már évek óta trendben van a holisztikus közösségben. Azok az emberek, akik természetes gyógymódokat keresnek betegségeik enyhítésére, számos betegségben nagy megkönnyebbülést tapasztaltak a Mitragyna Speciosában, különösen a fájdalom, szorongás enyhítésére, valamint a kábítószer- és opiátfüggőség legyőzésére . Sok...

Sok kratom felhasználó támaszkodik erre a gyógynövényre, hogy megbirkózzon a fájdalommal. Természetesen a kratom lehetővé teszi, hogy emberek milliói fájdalommentes életet éljenek. Emellett sok új felhasználó kíváncsi a legjobb fájdalomcsillapító hatásra és arra, hogy miként lehet a kratommal enyhíteni a fájdalmat . A Red Bali kratom az egyik...

A mai világban hosszú órákat dolgozunk, és megpróbáljuk elérni a maximális feladatokat a lehető legkevesebb idő alatt. Ez az állandó rohanás, amelyben élünk, elvezeti energiaszintünket, és gyakran fáradtnak és fáradtnak érezzük magunkat. Sokféle anyag és termék létezik, amelyek segítségével energiát nyerhetünk. Legtöbben reggel veszünk egy csésze...