Piper Methysticum

Kava-kava

Mi a Kava?

( Piper methysticum )

A Kava gyökér egy jól ismert gyógynövény, amelyet sokan használnak az aggódó lelkiállapotok enyhítésére, valamint a nyugodt és eufórikus hangulat elősegítésére. Kava az Oceana őshonos nagy cserje, amelyet Hawaiiktól Új-Guineáig termesztenek. A gyökeret hagyományosan vízben vagy kókuszvízben porítják és masztixolják, majd szűrik és szobahőmérsékleten szolgálják fel. A csípős és keserű ízt bizsergő érzés követi a nyelven, amikor a kavalaktonok elkezdik kifejteni fájdalomcsillapító hatásukat.

Család : Piperaceae

Nevek : Kava Kava, Ava Pepper, Ava Root, Kawa

Használt alkatrészek : rizóma

Energetika : keserű, csípős, melengető

Műveletek : relaxáló ideg , hipnotikus / nyugtató , görcsoldó , helyi érzéstelenítő, vizelet fertőtlenítő, gombaellenes

Felhasználás és javallatok : A Kava-t elsősorban a szorongás kezelésére használják. Kimutatták, hogy csökkenti a szorongást a szellemi éberség vagy a reakcióidő csillapítása nélkül. Valójában úgy tűnik, hogy egyesekben javítja a koncentrációt. Görcsoldóként a Kava ellazítja az izomfeszültséget és a görcsöt is, ami különösen hasznos azok számára, akiknek pihenniük kell mind a testet, mind az elmét. A pihentető feszültség mellett enyhe fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, és "jelentős fájdalomcsillapító hatást mutatott állatkísérletekben, nyilvánvalóan nem opiát útvonalakon keresztül" (1). Hipnotikusként szövetséges lehet azok számára is, akik szorongás vagy izomfeszültség / fájdalom miatt alvással küzdenek. Kava híres abban, hogy segít a menopauzás nőknél, akik hangulatváltozásokkal és alvási gondokkal küzdenek. Mivel melegszik, egyesekben súlyosbíthatja a hőhullámokat.

Kava hagyományosan használják a csendes-óceáni szigeteki lakosok ünnepségen. Fontos politikai értekezletek és tanácsok idején fogyasztják, hogy megkönnyítsék a béke és az együttműködés környezetét (Hogyan érhetjük el jelenlegi vezetőinket, hogy próbálják ki ezt !?) , általában élő zene és mezítelen lábak kíséretében a fűben. Biztosíthatom Önöket, hogy hatékonyan elősegíti az enyhe eufória állapotot, amely néha ellenőrizhetetlen kuncogást eredményez :)

A Kava mindenkit másképp hat. Egyesek számára szédülést, könnyedséget és gátlástalanságot fog elérni. Mások számára ez nagyon elálmosíthatja. Úgy vélem, hogy a kava milyen hatással van a hangulatára, nagymértékben függ attól, amire a testének szüksége van abban az időben, valamint az adagtól. Kezdje kicsiben. Mindig vehet többet.

Állítólagos májkárosító és biztonsági aggályok : A Kava-t nem szabad alkohollal egyidejűleg szedni, és erős alkoholfogyasztók vagy bárki más, akinek májkárosodása van, kerülje. Sok vita zajlik a káva biztonságossága körül, és egyes szabályozó testületek reagáltak a máj májkárosodást okozó állításaira, aminek következtében a káva egyes országokban korlátozva van. 2004-ig világszerte összesen 78 máj-toxicitási esetet jelentettek a kava használatával kapcsolatban. Az esetek többségében azonban más kábítószer / alkohol szerepelt (2). A hepatotoxicitási esetek áttekintése után arra a következtetésre jutottak, hogy "azok a hepatotoxicitási esetek, amelyek mindenképpen a kava-nak tudhatók be, valószínűleg közvetlen toxikus hatás helyett immunológiailag közvetített idioszinkratikus gyógyszerkölcsönhatások (IDR) voltak" (3).

Egy 2012-ben elvégzett tanulmány azt sugallta, hogy a kávakivonat májrákot okozott rágcsálókban, akiket kukoricaolajban hatalmas mennyiségű káva-kivonattal tápláltak (A kitett patkányok 0,1, 0,3 vagy 1 gramm káva-kivonatot kaptak testtömeg-kilogrammonként, az egerek pedig 0,25-et kaptak, 0,5 vagy 1 g / kg), heti 5 napon, 2 éven át (2). Ez az adag napi 17-68 grammnak felelne meg egy 150 font embernél! Ez meghaladja az E Bizottság által ajánlott adagolási tartomány 100-szorosát.

Joseph M. Betz, Ph.D., az Országos Egészségügyi Intézet tudósa remek előadással rendelkezik, amely vitatja a vitát. Előadásának áttekintése után egyértelműnek tűnik, mint a megfelelő dózisokban történő bevitel, a hepatotoxikus hatások ritkák. Három általa áttekintett tanulmány (Sarris és mtsai 2009, Conner és mtsai 2006, valamint Gasbur és Klimm 2003) mind arról számoltak be, hogy Kava jól tolerálható volt a résztvevők körében, és hogy nem találtak bizonyítékot a hepatoxicitásra (2).

Durván, minden gyógynövény minden embert másképp hat, és úgy tűnik, hogy a Kava-nak nagyobb a lehetősége, mint más növényeknek, valamilyen allergiás reakció kiváltására, különösen a kaukázusi emberek körében. Tehát, ha érdekel, hogy először próbálkozzon a kávával, kérjük, kezdje alacsony adaggal, és hallgassa meg testét. A leggyakrabban jelentett mellékhatások száraz, viszkető bőrkiütések formájában jelentkeznek, amelyekről ismert, hogy a nehéz káva-felhasználók körében előfordulnak. Ha bármilyen tünetet észlel a bőrén vagy másutt, hagyja abba a használatát. A klinikailag dokumentált reakciók többsége a kezelés abbahagyásától számított 24 órán belül alábbhagy.

Ellenjavallatok: Kava valószínűleg biztonságos terhes és szoptató nők számára, ha mérsékelt adagokban használják, de óvatosan kell eljárni. Az E bizottság és az ausztrál TGA azt javasolja, hogy a terhes és szoptató nők kerüljék el a káva-tartalmú gyógyszereket, "de ezek inkább az adatok hiányából fakadnak, mint közvetlen aggályokból" (3). "Új-Guinea egyes területein a nők hagyományosan ivottak kávát a terhesség alatt, hogy elősegítsék a tej áramlását..." "hogy könnyű vajúdást váltson ki és helyrehozza a méh elmozdulását" (3). Állatkísérletek vagy esettanulmányok alapján nincs bizonyíték a magzatra gyakorolt ​​káros hatásokra. Hawaii-on a nők a teherbe esés után azonnal kerülik a kávát. És vannak jelentések arról, hogy a kava levelét helyileg vetélés kiváltására használják (3). Mindezeket figyelembe véve valószínűleg a legjobb elkerülni a kávát az első trimeszterben.

Adagolás : A német német bizottság 60-120 mg kavalaktonnak megfelelő készítményeket javasol naponta háromszor (1). Ez körülbelül 840 mg / hét. A Kava valóban visszaélhet, mint minden tudatmódosító anyag. Kérjük, tisztelettel és hálával használja a növényt, és ne felejtse el, hogy bár minden növény segítséget nyújt itt, tudatni fogják veled, amikor átléptél egy vonalat.

Hivatkozások :
1. Hoffman, David "Medical Herbalism: The Science and Practice of Herbal Medicine" (2003) Healing Arts Press: Rochester, Vermont

2. Joseph M. Betz, Ph.D. "Kava: Piper methysticum Forst.ppt prezentáció" az NIH Étrend-kiegészítők Hivatalától. 2013. december 8.

3. Bone & Mills "A fitoterápia alapelvei és gyakorlata: második kiadás". Edinburgh London: Churchill Livingstone (2013).

** Ez az információ csak oktatási célokat szolgál, és nem célja semmilyen betegség diagnosztizálása vagy kezelése **

Sokan használják a kratomot Amerikában többféle célra. Vannak, akik a fájdalom enyhítésére használják, mások enyhíteni akarják a szorongást és a stresszt, mások pedig egyszerűen több energiát és világosabb elmét akarnak elérni. A Kratom felhasználói esküsznek a hatékonyságára, és sokan közülük azt állítják, hogy a kratomnak köszönhetően...

A Kratom már évek óta trendben van a holisztikus közösségben. Azok az emberek, akik természetes gyógymódokat keresnek betegségeik enyhítésére, számos betegségben nagy megkönnyebbülést tapasztaltak a Mitragyna Speciosában, különösen a fájdalom, szorongás enyhítésére, valamint a kábítószer- és opiátfüggőség legyőzésére . Sok...

Sok kratom felhasználó támaszkodik erre a gyógynövényre, hogy megbirkózzon a fájdalommal. Természetesen a kratom lehetővé teszi, hogy emberek milliói fájdalommentes életet éljenek. Emellett sok új felhasználó kíváncsi a legjobb fájdalomcsillapító hatásra és arra, hogy miként lehet a kratommal enyhíteni a fájdalmat . A Red Bali kratom az egyik...

A mai világban hosszú órákat dolgozunk, és megpróbáljuk elérni a maximális feladatokat a lehető legkevesebb idő alatt. Ez az állandó rohanás, amelyben élünk, elvezeti energiaszintünket, és gyakran fáradtnak és fáradtnak érezzük magunkat. Sokféle anyag és termék létezik, amelyek segítségével energiát nyerhetünk. Legtöbben reggel veszünk egy csésze...