Tudjuk-e keverni a kratom törzseket?

2020.07.25

A kratom törzsek keverése hatékony módszer különféle törzsekkel való kísérletezésre vagy ezeknek a törzseknek az előnyeinek egyesítésére.
Ha azonban úgy dönt, hogy keveri a kratom törzseket, akkor elengedhetetlen, hogy helyesen kombinálják azokat annak érdekében, hogy élménye biztonságos és élvezetes legyen.

Miért keverik az emberek a Kratom törzseket?

Gyakran az új és tapasztalt kratom-felhasználók egyaránt észreveszik, hogy kedvenc kratom-törzseik idővel kevésbé hatékonyak. Sajnos ez azért van, mert a kratom hatékonysága és időtartama fokozatosan csökkenhet, ha gyakran használják. Annak ellenére, hogy bosszantó, ez a jelenség különösen problémás lehet azok számára, akik a kratomot fájdalomcsillapítás vagy más betegség kezelésére használják.
Noha egyes felhasználóknak kísértés lehet, hogy növelik az adagolást, ez rendkívül nem tanácsos. A rendelkezésre álló kratom-kutatások tudományos áttekintése és az első kézből származó felhasználói beszámolók megállapították, hogy "alacsony vagy közepes adagokban [a kratom] káros hatása személyenként jelentősen eltér, de általában enyhenek tűnik". Nagy adagok mellett "a bejelentett hatások egyike a tachikardia, rohamok és májkárosodások". (Prozialeck, 2016, 802-809).
Más felhasználók megpróbálják fokozni kratomjukat más anyagokkal való összekeveréssel. Nemcsak valószínű, hogy ez a stratégia nem fog működni, hanem rendkívül kockázatos is. Tudományos bizonyítékok arra utalnak, hogy "a kratom halálos anyag lehet, ha más vegyületekkel keverjük össze". (Cinosi és mtsai., 2015)
Szerencsére van egy biztonságosabb és könnyebb módja annak, hogy többet nyerjen a kratomból. A kratom törzsek keverésével javíthatja a kratom tulajdonságait és kibővítheti annak hatásait, kevés kockázat nélkül.

Mi az a Kratom törzs?

A finoman őrölt por, amelyet kratomnak ismerhet, valójában egy délkelet-ázsiai trópusi fáról, mitragyna speciosa néven ismert. A kratom létrehozásához a gazdák betakarítják és aprítják a kratom leveleket finom pormá egy olyan folyamatban, amely hasonló a matcha zöld teaéhoz .
Azonban nem minden kratom azonos. Ennek eredményeként a kratom gazdálkodók és az eladók gyakran osztályozzák kratom betakarításukat törzs alapján - ez a kifejezés egy adott kratom típusra vagy kratom változatra utal. A kratom törzseket általában azokon a helyeken nevezik el, ahol termesztették, és valójában sok törzs a nevét származási helyükről nevezi. Több tucat kratom törzs létezik ( az adatbázisunkban több mint 20-at felsorolunk ), de néhány népszerűbb törzs közé tartozik a Bali, a Maeng Da, a Borneo és a maláj.
Mindegyik törzset megkülönböztetjük a véna vagy a levél színe alapján . A törzs színe gyakran diktálja a hatások típusát, amelyek Lenyeléskor jelentkezhetnek.
Még a rendelkezésre álló lehetőségek aprólékos áttekintése is mutatja, hogy a kratom használatának észlelt vagy jelentett előnyei nagyban különböznek. Mint ilyen, a felhasználók gyakran arra törekszenek, hogy a különféle törzsek legkedvezőbb hatásait megtapasztalják, összekeverik.

Hogyan javíthatja a Kratom törzsek keverése előnyeiket?

A stimulációtól a fájdalomcsillapításig a kratom különféle tulajdonságai valójában az alkaloidok termékei, a természetben előforduló pszichoaktív vegyületek egy csoportja, amely a különféle növényekben található. A kratom legjelentősebb alkaloidja a mitragynine, de egy tipikus kratom-minta több mint 40 különféle alkaloidot tartalmazhat. (Cinosi és mtsai., 2015)
Ahogyan a kratom alkaloidjai levélbenként változhatnak, ezek törzsönként is változhatnak. Ennek eredményeként a kratom törzsek keverése megnövelheti az alkalmazott alkaloidok mennyiségét és koncentrációját.
A kratom törzsek keverésének előnyeinek megértése érdekében fontolja meg egy pillanatra, hogy a kratom tapasztalata festmény, és az alkaloidok alkotják a festék palettáját, amelyet a festés létrehozásához használ.
Az egyik kratom törzs felhasználásával alkaloid palettát kap, rengeteg vörös festékkel, némelyik kékkel és esetleg fehérjével. Egy másik kratom törzs keverésével hirtelen kibővítette a palettáját, esetleg néhány zöldet és sárgát hozott be, intenzívebbé tette a festményt, és még érdekesebbé és izgalmasabbá tette.

Biztonságos-e a Kratom törzsek keverése?

Igen, biztonságos a kratom törzsek keverése. Mint minden, a kratomhoz kapcsolódó kérdés, a moderálás és a diszkréció kulcsfontosságú. A kratommal kapcsolatos negatív sajtó nagy része azokra a felhasználókra vezethető vissza, akik vagy kombinálják a kratomot más anyagokkal, vagy túl sokat fogyasztanak.
Mint ilyen, tanácsos a kevert keratom törzseket minimálisra csökkenteni. Javasoljuk, hogy hetente egyszer vagy kétszer keverékeket használjon a szokásos kratom-kezelési tervbe beletartozva, hogy megakadályozzák a túlzott lenyelést.

Hogyan keverhetem a Kratom törzseket?

Mielőtt megvizsgálnánk, hogyan keverhetjük össze a kratom törzseket, fontos megjegyezni, hogy a kratom törzsek egyesítése, olvasztása, keverése vagy keverése valami, amit csak a tapasztalt kratom felhasználóknak kell megkísérelniük .

Mivel a kratom törzsek eltérően érinthetik az egyes embereket, elengedhetetlen, hogy megértsük, hogyan reagál a test a különféle kratom törzsekre, mielőtt összekevernék azokat.
A kratom törzsek keverésére többféle mód van, ideértve:

  • Különböző véna színek keverése ugyanabban a törzscsaládban ( Red Maeng Da és Green Maeng Da )

  • Különböző törzscsaládok különböző vénás színeinek keverése ( Red Maeng Da és White Bali )

  • Különböző törzscsaládok azonos vénás színeinek keverése ( Red Maeng Da és Red Bali )

Noha a lehető legjobb keverés a felhasználó egyedi igényeitől és preferenciáitól függ, vannak más általános tapasztalatok, amelyek más felhasználók tapasztalatai alapján állnak rendelkezésre.
Például, ha egy speciális kratom tulajdonságot szeretne erősíteni, akkor tanácsos kratom keveréket készíteni hasonló törzscsaládokból származó hasonló vénalevelekkel. Például, ha a fehér véna kratom két különböző törzsét kombináljuk, akkor valószínűleg stimuláló keverék lesz.
Másrészről, a különböző törzscsaládok különböző kratomvénás színeinek keverésével sokoldalú keveréket hozhat létre, amely energiát adó, fájdalomcsillapító és hangulatjavító .
Azok számára, akik nem kedvelik a saját törzseik keverését, sok kratom cég fogyasztásra előkevert keverékeket kínál. Noha ez nagyon kényelmes, az előkevert megoldásoknál az a probléma, hogy nem felhasználói specifikusak.
A felhasználó tapasztalata a kratommal nagyon szubjektív. Valójában két ember képes azonos kratom-keveréket lenyelni, és nagyon eltérő tapasztalatokkal rendelkezhetnek. Ennek eredményeként csak a kratom törzsek keverését vagy a boltokban vásárolt előkeverékekkel történő kísérletezést javasoljuk a tapasztalt kratom felhasználók számára.

A  népszerű Cameo család eredeti Indonéz recept alapján készült keverékek. A Cameo Premium három zöld vénás, a Cameo Red három vörös vénás, a Cameo White három fehér vénás kratomfajta keveréke. A Cameo Gold három zöld és egy vörös vénájú fajta keveréke, a Jambi Green Premium pedig a Cameo Premiumhoz hasonlóan zöld vénás fajtákból áll, de nem három, hanem négy fajta keveréke. A recept titkos, a keverékek Indonéziában készülnek. 

Következtetés

Szóval, ott vannak a kratom szerelmesei: Keverje össze, olvassa be, keverje össze és kombinálja a kratom törzsekkel!
Van valami figyelemre méltó kratom keverési tapasztalat vagy betekintés? Nyugodtan ossza meg őket a közösséggel az alábbi megjegyzésekben!