Red vagy Green Maeng Da?

2020.07.25

A Red Maeng Da és a Green Maeng Da egyaránt vitathatatlan királyok a kratom világban. Magas hatékonyságáról ismert, hogy ez a két erőmű-törzs gyakran a legkelendőbb, és kedvencek a kratom rajongók és a kezdők körében.

De a két törzs nem azonos. Mindkét törzsnek különböző tulajdonságai vannak, és ennek eredményeként egyes felhasználók a Green Maeng Da-t részesítik előnyben a vöröshez képest. Másoknak az ellenkezője igaz.

De melyik a legendás törzsek közül a legjobb, és miért? Lássuk!

Red Maeng Da Vs Green Maeng Da: Előzmények és név

Első pillantásra azt lehet hinni, hogy minden kratom hasonló. Végül is az összes kratom törzs ugyanazon fa, a mitragyna speciosa leveleiből származik .

A felhasználói élmények azonban azt sugallják, hogy a kratom tulajdonságai tételenként változhatnak. Úgy tűnik, hogy számos tényező - beleértve a termesztési régiót, az évszakot és a betakarítás utáni feldolgozási technikákat - felelős ezekért az észlelt változásokért. Ennek eredményeként a kratom gyártók és felhasználók elkezdték megkülönböztetni a kratom variánsokat egyedi törzsnevekkel.

A Maeng Da törzs nevének eredetét széles körben megvitatták. A "Maeng Da" (แมงดา Mængdā) egy thaiföldi kifejezés, amely angolul "pimp" -re fordítja, ami gyakran azt jelenti, hogy valamit "korszerűsítettek" vagy "továbbfejlesztettek". Ennek eredményeként néhány kratom-gyártó és -felhasználó elmélete szerint a törzs neve a magas potenciájára utal.

Bár a Maeng Da egy thaiföldi név, a legtöbb Maeng Da kratom valószínűleg Indonéziából származik . A thaiföldi kormány 1943-ban törvénytelenítette a kratom birtoklását, és 1979-ben kábítószernek minősítette a növényt, megnehezítve a Maeng Da kratom thaiföldi termesztését. Az ország kormánya nemrégiben legalizálta a növény gyógyászati ​​felhasználását 2018-ban.

Piros Maeng Da Vs Zöld Maeng Da: 

Hatások

Jelentős különbségek vannak a vörös kratom törzsek és a zöld kratom törzsek között , és úgy tűnik, hogy a Red Maeng Da és a Green Maeng Da sem kivétel.

Bár ellentmondásos, a legtöbb felhasználó a Red Maeng Da- t mérsékelten stimuláló és pihentetőnek tekinti. Úgy tűnik, hogy a törzs hatása kezdetben stimulálódik, mielőtt az idővel egyre nyugtatóbbá válna. A Red Maeng Da szintén kissé euforikus lehet, vagyis emeli az ember hangulatát. A hatás időtartama az átlagnál hosszabbnak tűnik, közepes adagokkal (2,5-5 g) 4-5 óráig tartva.

Másrészt a Green Maeng Da- t általában erősen stimuláló és mérsékelten eufórikusnak tekintik. A zöld Maeng Da növelheti az energia szintjét és a hangulatát, különösen alacsony vagy közepes adagok esetén (1-5 g). A Red Maeng Da-hoz hasonlóan úgy tűnik, hogy az átlag feletti hatása is van.

Úgy tűnik, hogy mindkét törzs korlátozott fájdalomcsillapítást kínál. Ez különösen furcsa a Red Maeng Da esetében, mivel a vörös kratom törzsek általában a fájdalom legerősebb megkönnyítését nyújtják . Érdemes megemlíteni azt is, hogy egyes felhasználók szerint mindkét Maeng Da törzs émelygőbb, mint más kratom törzsek. Ezért az érzékeny gyomorúak érdemes elkerülni a zöld és a vörös Maeng Da-t.

Piros Maeng Da Vs Zöld Maeng Da: 

Melyik a jobb?

Ha meg akarja határozni, melyik törzs a jobb az Ön számára, akkor fontolja meg preferenciáit.

Úgy tűnik, hogy a Red Maeng Da relaxációt és stimulációt kínál, egy látszólag "kiegyensúlyozott" törzské, amely sokoldalúbb, mint a Green Maeng Da. Bár úgy tűnik, hogy pihentetőbb, mint a Green Maeng Da, ugyanakkor kevésbé lehet hangulatjavító és kevésbé stimuláló.

Ezzel szemben a Green Maeng Da sokkal stimulálóbb és eufórikusabb, mint a Red Maeng Da. Energetizáló jellege miatt ideális lehet nappali termelékenység-törzsként, de kevésbé optimális az esti pihenésre vágyó felhasználók számára.

Ennek eredményeként a Red Maeng Da ideálisnak tűnik, mint egy pihentető és kiegyensúlyozott törzs , míg a Green Maeng Da valószínűleg jobb választás az energia és a termelékenység szempontjából . A kratom hatása természetesen nagyon szubjektív, így tapasztalata változhat.

Következtetés

A Red Maeng Da és a Green Maeng Da kratom törzseket ünnepelhetik, de ők nem azonosak a versenytársakkal. Úgy tűnik, hogy mindkét törzs kiemelkedik a különféle területeken, ezért összehasonlításuk személyes preferencia kérdése. Ha pihenni szeretne, a Red Maeng Da lehet a legjobb választás. De ha nappali energiát szeretne növelni, akkor a Green Maeng Da lehet a következő kedvence.

Nem mindig könnyű navigálni a kratom hatalmas világában, de reméljük, hogy ez az útmutató segített neked. Ha többet szeretne megtudni a kratomról, feltétlenül nézze meg a többi blogbejegyzésünket !

Vegye figyelembe, hogy a kratom szubjektív jellege, valamint a test és az agy kémiai személyes variációi miatt ezekkel a törzsekkel kapcsolatos tapasztalataid eltérhetnek az átlagos felhasználótól.