Red Bentuangie vs Red Maeng Da

2020.08.01

A vörös kratom törzsekről általában ismert, hogy nyugtató és fájdalomcsillapító hatásúak. De nem minden vörös törzs felel meg ennek a leírásnak. A felhasználók szerint egyes vörös törzsek inkább a megnövekedett energia érzését idézik elő, mint a pihenést.

Kevés törzs bizonyítja jobban ezt a természetes kettősséget, mint a Red Bentuangie és a Red Maeng Da. Bár mindkét törzsnek közös neve van, a felhasználói jelentések szerint ez a két törzs nagyon eltérő tapasztalatokat nyújt.

Red Bentuangie vs Red Maeng Da: Előzmények és név

Növényként két kratom levél nem azonos. A kávéhoz és a kannabiszhoz hasonlóan sok kratom variáns vagy "törzs" létezik a piacon.

A kratom törzsek általában speciális termesztési és feldolgozási technikák eredményei. Például egyes kratom-gazdálkodók a napon száríthatják a kiválasztott kratom leveleket, miközben mások az árnyékban száradhatnak.

Az emberi szem számára ezek a folyamatok hatástalannak tűnhetnek. De molekuláris szinten ezek a technikák ténylegesen megváltoztatják a kratom levelekben található alkaloidok, mint például a mitragynine és a 7-hydroxymitragynine koncentrációját . A kratom megkülönböztető tulajdonságai és hatásai éppen ezek az alkaloid-koncentráció-változások.

Példaként vegye figyelembe Red Bentuangie és Red Maeng Da eredetét. A Kratom gazdálkodók általában a Red Maeng Da termesztését és betakarítását hasonló módon végzik, mint sok más törzsét. A Red Bentuangie előállítása érdekében viszont a kratom gazdálkodók állítólag erjesztik a törzs leveleit, megkülönböztető földes aromát és sötét elszíneződést eredményezve.

E két törzs neve szintén betekintést nyújt különbségeikbe. Noha nincs egyetértés abban, hogy honnan származik a "Bentuangie" név, a Red Maeng Da törzsnevének megalapozott története van. A "Maeng Da" egy thai szóból származik (แมงดา Mængdā), amely angolul "pimp" -re fordítja. A kratom gyártók és rajongók körében népszerű elmélet az, hogy a Maeng Da név a törzs hatékonyságára utal. Ennek oka az, hogy melléknévként a "pimp" a nyugati kultúrában gyakran "továbbfejlesztett" vagy "továbbfejlesztett" kifejezést jelent.

Red Bentuangie vs Red Maeng Da: Hatások

A Red Bentuangie-t és a Red Maeng Da-t különféle módon termesztik, takarítják be és dolgozzák fel. Ennek eredményeként úgy tűnik, hogy mindkét törzs eltérő tapasztalatokat kínál.

A legtöbb felhasználó a Red Bentuangie- t erősen nyugtató és mérsékelten euforikusnak írja le. Mérsékeltől magasig (2,5-5g +) a törzs elősegíti a relaxációt és javítja a hangulatot. A Red Bentuangie úgy tűnik, hogy az átlagnál hosszabb időtartamú is, hatásai átlagosan legfeljebb négy óráig tartanak. A Red Bentuangie azonban nem tűnik nagyon fájdalomcsillapító vagy stimuláló hatásúnak.

Ezzel szemben a Red Maeng Da mérsékelten stimuláló és kissé eufórikus lehet. A Red Bentuangie-től eltérően a Red Maeng Da inkább növeli az energiáját, mint a pihenés érzetét. A Red Bentuangie-hez hasonlóan úgy tűnik, hogy az átlag feletti időtartammal is büszkélkedhet, hatása kb. 4 óra vagy annál hosszabb, közepes-nagy adagok esetén (2,5-5 g +). Úgy tűnik, hogy a Red Maeng Da sem elégséges a fájdalomcsillapító osztályon.

Melyik törzset válasszam?

A Red Bentuangie és a Red Maeng Da egyaránt vörös törzsek, de úgy tűnik, hogy különféle módon fejlõdnek ki. Ennek eredményeként az egyik kiválasztása a másik felett végül a személyes preferencia kérdése.

Összességében a Red Bentuangie nyugtatóbbnak tűnik, mint a Red Maeng Da. Közepes-nagy adagok (2,5-5g +) esetén elősegítheti a kikapcsolódást anélkül, hogy izgatott vagy energikus lenne. Ennek eredményeként a Red Bentuangie lehet a jobb törzs az esti kikapcsolódáshoz.

Másrészt úgy tűnik, hogy a Red Maeng Da több stimulációt kínál, mint a Red Bentuangie. A Red Bentuangie-től eltérően nem valószínű, hogy ellazítaná magát arra, hogy kimerültséget vagy álmosságot okozzon. Ezért úgy tűnik, hogy a Red Maeng Da jobban ad nappali energiát és / vagy eufóriát. 

Szerencsére mindkét törzs tartós hatást biztosít, különösen összehasonlítva más általában rövid élettartamú törzsekkel, mint például a fehér kratom törzsekkel .

Következtetés

A kávéhoz vagy a kannabiszhoz hasonlóan a kratom a természetes sokszínűségű növény, erre a Red Bentuangie és a Red Maeng Da élő bizonyíték. Annak ellenére, hogy mindkettő vörös kratom törzs , a felhasználói jelentések szerint a Red Bentuangie jobban pihentet, míg a Red Maeng Da több energiát ad.

Természetesen a kratom hatása nagyrészt szubjektív, tehát az eredmények változhatnak. Mindazonáltal reméljük, hogy ez az útmutató segített megvilágítani a két törzs közötti különbségeket. Noha a személyes tapasztalatok nem helyettesíthetők, remélhetőleg mi segítettünk a kratommal megtett utat sokkal simábbá tenni!

Ha többet szeretne megtudni a kratomról, látogasson el a blogunkon található , a legfrissebb, kutatással támogatott tippekre és trükkökre!

Vegye figyelembe, hogy a kratom szubjektív jellege, valamint a test és az agy kémiai személyes variációi miatt ezekkel a törzsekkel kapcsolatos tapasztalataid eltérhetnek az átlagos felhasználótól.