Kratom útmutató kezdőknek

2020.07.25

Akár kerékpározni, akár autót vezetni, bármi első alkalommal történő elvégzése izgalmas lehet, vagy ugyanolyan idegesítő.

Ugyanez igaz a kratomra. Noha a növénynek hosszú története van, és viszonylag biztonságosnak tűnik, a kratom viszonylag új a nyugati világban. Az olyan szerektől eltérően, mint a koffein és a nikotin, a legtöbb üzletpolcon nem lehet kratomot vásárolni. Ezenkívül a barátok vagy a családtagok esetleg nem értik, mi az a kratom, és visszatarthatják Önt attól, hogy használja.

Ezen okokból - és még sok másnak is - a kratom első alkalommal történő fogyasztása félelmetes lehet. Szerencsére azért vagyunk itt, hogy segítsünk! Fontolja meg ezt a "kratom 101" bejegyzés átfogó útmutatót arról, hogy mindent meg kell tudnia, mielőtt elkezdi használni a kratomot, és mire számíthat.

Biztonságos a Kratom?

A biztonság a kratom először használóinak egyik leggyakoribb problémája - és ez jogosan is igaz.

Míg más gyógyszerek, például a koffein, az alkohol és a nikotin széles körben kaphatók a nyugati világban, egyes USA államok illegálissá tették a kratomot. Természetesen, ha egy anyag tiltott, felmerül a kérdés - biztonságos-e ez az anyag?

Bár a tudósok még mindig tanulmányozzák a kratomot, a jelenlegi bizonyítékok arra utalnak, hogy a nyers, természetes kratompor jól tolerálható. A kratom hatásainak és biztonságának 2016. évi áttekintésében az egyik kutatócsoport azt írta, hogy "alacsony vagy közepes adagokban a [kratom] káros hatása személyenként jelentősen eltér, de általában enyhének tűnik". Ugyanezek a kutatók azt is megjegyezték, hogy "több, a kratomot vizsgáló tudós jelzi, hogy tiszta gyógynövény formájában viszonylag jóindulatúnak tűnik".

Ugyanez nem mondható el a természetellenes és hamisított kratomról. Ezeket a rendkívül erős termékeket gyakran hamisítják kratom-koncentrátumokkal vagy más anyagokkal, amelyek a természetes kratom-levelek korlátozásain túl messze meghaladják a hatásaikat. Noha a "továbbfejlesztett" készség izgalmas kilátásnak tűnhet, a tanulmányok arra utalnak, hogy ezek a termékek veszélyt jelentenek a fogyasztókra.

A 2016-os tanulmányban a kutatók több, az interneten vásárolt fokozott kratomtermék hatékonyságát értékelték. Eredményeik megdöbbentőek voltak: a továbbfejlesztett termékek egy része 7-hidroxi-imtraginint , akár 500% -ot meghaladó mennyiségű pszichoaktív vegyületet tartalmazott, amely természetesen jelen van a kratom levelekben. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy "a kereskedelemben kapható Kratom termékek hamisítása 7-hidroxi-imtragininnel ... növeli a visszaélésszerű felelősséget és az addiktív lehetőségeket".

Tehát, bár a természetes kratom termékek viszonylag biztonságosnak tűnnek, a jelenlegi kutatások azt sugallják, hogy kerülje el a továbbfejlesztett kratom termékeket. A nyers kratom levelektől eltérően, amelyek csak annyi alkaloidot tartalmazhatnak, a továbbfejlesztett kratom termékek szándékosan hamisítottak, és veszélyeztethetik az egészségét.

Hol lehet vásárolni Kratomot? - Eladó kiválasztása

Hacsak nem termeszti otthon a saját kratomját, a kratom utazásnak első lépése valószínűleg magában foglalja a beszállító vagy a kratom eladó keresését . És bár valószínűleg csábító lehet a kratom megvásárlása a legolcsóbb forrásból, érdemes feltárni a lehetőségeket. A termék minősége és az általános vevői tapasztalat szállítónként változhat, és ebben az értelemben gyakran megkapja azt a minőséget, amit kifizet.

Termékminőség

Mint a kávé és a tea, sok tényező határozza meg a kratom minőségét. A növekvő ismeretek, valamint a betakarítási, szárítási és tárolási technikák mind befolyásolhatják a kratom levelek hatékonyságát és tulajdonságait - jobb vagy rosszabb.

A nyugati világ legtöbb kratom gyártója azonban nem termeli saját termékeit. Ehelyett kratómjaikat közvetlenül Indonéziából importálják. Ennek eredményeként az eladó termékminősége nagymértékben függ attól, hogy hol vásárolják meg a törzseket - de ez még nem minden. Miután kiválasztották a szállítót, az eladó további lépéseket tehet termékei minőségének és biztonságának javítása érdekében.

Általában jó jel, ha a kratom eladó:

 • Teljes természetes és organikus kratomot kínál (nem tartalmaz adalékanyagokat, töltőanyagokat vagy hamisító anyagokat)

 • Kratomtermékeiket professzionális gyártási környezetben dolgozzák fel

 • Kratomtermékeiket laboratóriumban teszteli és teszteredményeit online közzéteszi (bónuszpontok, ha a laboratóriumi teszteredmények rendelkezésre állnak minden termékre és termékcsomagra)

 • Jelöli a kratom termékeiket

 • Kratom-termékeiket zárt, légmentes zacskókban értékesíti (megakadályozhatja a romlást és a szennyeződést)

Visszatérítés

Növényi termékként előfordulhat, hogy a kratom minősége és hatása nem megfelelő. Lehet, hogy egy kratom termék egyszer jól működik, a második alkalommal pedig rosszul. Más esetekben a kratom-tétel "rossz" lehet a gyenge alkaloidkoncentrációk miatt.

Egyes kratom-gyártók a kratom természetes változatosságával foglalkoznak azzal, hogy lehetővé teszik ügyfeleiknek, hogy a kratom-termékeket teljes visszatérítéssel visszatérítsék, még akkor is, ha a kérdéses terméket megnyitották.

Ha először próbálkozik a kratommal, akkor nem biztos abban, hogy a test hogyan reagál a megrendelt termékekre, és hogy érdemes-e megvásárolni nagyobb kiszerelést, néhány eladó biztosít mintákat. Szerencsére, ha a teljes visszatérítési politikával rendelkező szállítót választja, megvédheti magát e bizonytalanságoktól.

Webhelybiztonság

Amellett, hogy harmadik személyeket bízna meg egészségével és jólétével, a kratom eladó kiválasztása általában magában foglalja a személyes adatok, például a cím és a pénzügyi adatok cseréjét is.

Ezt szem előtt tartva elengedhetetlen az óvintézkedések meghozatala a kratom online vásárlásakor. Előfordulhat, hogy néhány kratom-kereskedő webhely nincs biztonságban, vagy fizetéseit nem biztonságosan dolgozza fel, ami veszélyeztetheti az érzékeny információkat - például hitelkártya-adatokat és szállítási címet.

A szállító oldalának ellenőrzésén kívül az eladó webhelyének biztonságának megerősítésének egyik módja a HTTPS állapotának ellenőrzése a böngészőben. Ha olyan eladó webhelyet keres, amely biztonságosan továbbítja az adatokat, akkor a böngészője a címsorban megjelenítheti a "zár" ikont az eladó URL-je mellett.

Arra is megóvhatja érzékeny adatait, hogy olyan kratom-kereskedőtől vásárol, amely:

 • Támogatja legalább egy harmadik fél e-fizetési szolgáltatását , amely nem cserél közvetlenül a fizetési részleteket az eladóval (például a PayPal vagy Barion)

 • Támogatja az utánvétes készpénzben vagy bankkártyával történő fizetést

Melyik Kratom törzs a legjobb? - Válasszon egy törzset

Ha már vásároltál kratomot, akkor észrevetted, hogy a legtöbb kratom-gyártó különféle kratomot árusít. A Vörös Balitól a Zöld Maeng Daig sokféle kratom létezik a piacon. Ennek oka az, hogy a zöld teahoz hasonlóan a kratom színe és tulajdonságai a levelek között is változhatnak.

Általában a kratom közösség ezeket az egyedi kratom változatokat "törzseknek" nevezi. Minden törzs törzs a szelekció, a termesztés és a betakarítás utáni eljárások eredménye. Például a Maeng Da törzsek hatékonyságukról ismertek, míg a Red Bentuangiehez hasonló törzsek állítólag erjedtek .

Tekintettel a kratom törzsek közötti különbségekre, egyes kratom felhasználók bizonyos törzseket vagy törzsszíneket részesítenek előnyben másokkal szemben. Az energia és a fókusz növekedését vágyó felhasználók inkább a fehér törzsek felé vonzódnak , míg a pihenni és kikapcsolódni vágyók inkább a vörös kratom törzseket részesítik előnyben .

Egyes kratom rajongók ragaszkodnak ahhoz, hogy a kratom törzsek hatása kiszámíthatatlan és tisztán szubjektív. A felhasználói jelentések összegyűjtése és vizsgálata során azonban néhány mintát észleltünk:

 • A fehér kratom törzsek általában némileg stimulálók és enyhén fájdalomcsökkentők

 • A sárga kratom törzsek általában kissé stimuláltak és mérsékelten fájdalomcsillapítók

 • A zöld kratom törzsek általában mérsékelten nyugtatóak és megfelelő fájdalomcsillapító hatásúak

 • Az arany kratom törzsek általában mérsékelten nyugtatóak és mérsékelten fájdalomcsökkentők

 • A vörös kratom törzsek általában nagyon nyugtatóak és erősen fájdalomcsökkentők

Végül ezek a törzsleírások nem egyértelműek, és valószínűleg kísérletezni kell annak felfedezéséhez, hogy melyik kratom törzs működik a legjobban az Ön számára. De ha kissé több útmutatást keres, akkor a többi blogbejegyzésünk képes a megfelelő irányba vezetni!

Mennyiség a Kratomban, adag kiválasztása

Mint a koffein vagy a nikotin, a kratom használata kellemetlenné válhat nagyobb mennyiségek esetén. A 2015- ben közzétett tudományos áttekintés szerint a kratom használatának rövid távú mellékhatásai között szerepelhet "émelygés, székrekedés, alvási problémák, ideiglenes merevedési zavarok, viszketés és izzadás".

Más anyagokkal ellentétben a kratom hatása paradox lehet: alacsony adagok esetén a hatás gyakran energiát ad, míg a magasabb adagok pihentetőbbek lehetnek (Cinosi et al., 2015).

Ezen okokból - és jóléte érdekében - elengedhetetlen a megfelelő kratom adagolás megtalálása.

A KratoMIndnél a kratom adagokat az alábbiak szerint kategorizáljuk:

 • Alacsony adag: 0-2,5 gramm

 • Mérsékelt adag: 2,5-5 gramm

 • Nagy adag: 5+ gramm

Ha először használja a kratomot, kezdje egy kis, 1-2 gramm dózissal (nagyjából ½ vagy ⅔ teáskanál) . Egy alacsony adag alkalmazásával azonosítani tudja, hogyan reagál a teste, anélkül, hogy kockáztatná a magasabb adagoknál gyakori kellemetlen mellékhatásokat. Innentől kényelmesebbé teheti a kratom tulajdonságait, és fokozatosan kísérletezhet az adag növelésével.

Milyen érzés a Kratom?

A Kratom tulajdonságai sokoldalúak, és a felhasználók gyakran másképp írják le a kratommal kapcsolatos tapasztalataikat.

A 2015-ös áttekintésben a kutatók azt írták, hogy alacsony adagokban a kratom-felhasználók fizikai energia, empátia és eufória fokozódásáról számoltak be. Nagyobb dózisok mellett a felhasználók a növény hatásait "nyugtatóbbnak ésfájdalomcsillapítóképes enyhíteni a fizikai fájdalmat (link a Wikipedia-hoz) ... A kellemes öröm általános érzése. "

A Kratom fájdalomcsillapító hatásait gyakran hasonlítják az opioidokhoz és az opiátokhoz a felhasználók és a kutatók egyaránt. Az egyik kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy a kratom "mind opioid, mind pszichostimuláns szerű gyógyszerhatásokkal rendelkezik". Egy másik vizsgálatban egy másik kutatói csoport találta meg, hogy a kratom hatása hasonló az opioidokhoz, de a növény szerkezetileg különbözik a morfintól.

Noha ez az összehasonlítás az opiátokkal és az opioidokkal riasztónak vagy túlzottnak tűnhet, a jelenlegi tudomány támogatja őket. A tudósok úgy találták, hogy a kratom levelek két vegyületet tartalmaznak, a mitraginint és a 7-hidroxi-imraginint , amelyek kölcsönhatásba lépnek az agy mu-opioid receptorokkal - ugyanazok az receptorok, amelyeket az opiátok céloznak meg, mint a morfin.

Mindent összevetve, nyugodtan mondhatjuk, hogy valószínűleg valamilyen relaxációt, stimulációt, eufóriát és / vagy fájdalomcsillapítást tapasztal, amikor a kratomot először próbálja meg. Noha a szavak gyakran meghiúsítanak bennünket, amikor megpróbáljuk leírni az szenzációkat, ezt a négy melléknevet a felhasználók és a kutatók általában használják annak leírására, hogy milyen a kratom. Ezenkívül a kratom törzshatások pontozási rendszerének alapját képezik!

Megjegyzés: A Kratom használata nem jár mellékhatással, különösen magasabb adagok esetén. Ha azonban a kratom tapasztalata rendkívül kellemetlen, akkor ne felejtse el értékelni az adagolási mennyiséget és a szóban forgó kratom minőségét.

Következtetés

A Kratom szivárványnövény lehet, és az ezzel kapcsolatos tapasztalatai változhatnak. Ha viszont megbízható gyártótól vásárolja meg kratomtermékeit , megtalálja az ideális kratom törzset és kiválasztja a megfelelő adagot, növelheti esélyét arra, hogy élvezze az első lépéseket a kratom izgalmas és széles világába.

Ha többet szeretne megtudni a kratomról, feltétlenül nézze meg a többi blogbejegyzésünket !

Hivatkozott munkák

Thongpradichote, S., Matsumoto, K., Tohda, M., Takayama, H., Aimi, N., Sakai, S. és Watanabe, H. (1998). Az opioid receptor altípusok azonosítása egerek szuperspinálisan alkalmazott mitragynine antinociceptív hatásainál. Life Sciences , 62 (16), 1371-1378. https://doi.org/10.1016/s0024-3205(98)00075-7Harun, N., Hassan, Z., Navaratnam, V., Mansor, S., és Shoaib, M. (2015). A mitragynine (kratom) diszkriminatív stimuláló tulajdonságai patkányokban. Psychopharmacology , 232 . https://doi.org/10.1007/s00213-015-3866-5 LETÖLTÉSLydecker, AG, Sharma, A., McCurdy, CR, Avery, BA, Babu, KM, és Boyer, EW (2016). A kereskedelemben kapható Kratom termékek feltételezett hamisítása 7-hidroximitragyinninnel. Journal of Medical Toxicology , 12. (4), 341-349. https://doi.org/10.1007/s13181-016-0588-y LETÖLTÉSCinosi, E., Martinotti, G., Simonato, P., Singh, D., Demetrovics, Z., Roman-Urrestarazu, A.,... Corazza, O. (2015). A Kratom "gyökerei" után (Mitragyna speciosa): Fejlesztő fejlődése a Délkelet-Ázsiában a munka és termelékenység növelésére szolgáló hagyományos felhasználástól a rekreációs pszichoaktív droghoz a nyugati országokban [Kutatási cikk]. https://doi.org/https://doi.org/10.1155/2015/968786 LETÖLTÉSProzialeck, WC (2016). Frissítés a Kratom gyógyszerészetéről és jogi státusáról. Az American Osteopathic Association Journal , 116 (12), 802-809. https://doi.org/10.7556/jaoa.2016.156 LETÖLTÉS