Kratom kontra Akuamma: Melyik a legjobb a fájdalomcsillapításra?

2020.10.20

Míg az opioidok túlzott felhasználásának aránya csökkent, a COVID-19 járvány és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés problémája növelte az opioid túladagolások számát. Az opioidok szedésének számos problémás utóhatása miatt sokan alternatív gyógynövény-pótlókat keresnek a fájdalom enyhítésére és más előnyök elérésére.

A Kratom milliók kedvelt választása. Mégis, az akuammának megvannak a maga előnyei is. Tehát, ha a kratom vs. akuamma választást kell választania, készítettünk egy útmutatót az Ön kétségeinek tisztázásához és a legjobb választáshoz.

Mi az a Kratom?

A Kratom vagy latinul Mitragyna speciosa Délkelet-Ázsiában őshonos trópusi fa. Olyan országokban növekszik, mint Indonézia, Thaiföld, Mianmar, Malajzia és Pápua Új-Guinea.

Más Mitragyna fafajták vannak más országokban, például Indiában, Kínában és a Fülöp-szigeteken. Ezek azonban nem Mitragyna speciosa, és nem rendelkeznek ugyanazokkal az alkaloidokkal vagy hatásokkal. Ezeket a fajtákat jóval rövidebb termetük alapján lehet felismerni.

A Mitragyna speciosa levelek sokféle alkaloidban gazdagok . A 7-hidroxi-nitragynin, amely hozzávetőlegesen 13-szor erősebb, mint a morfin, és a mitragynine a legelterjedtebb, tulajdonítva a kratom legtöbb tulajdonságát.

A Kratom három természetes típusú vénában, valamint számos törzsben kapható. A véna típusától, valamint a kratom hatásainak dózisától függően.

A vörös vénás kratom nyugtató, pihentető és fájdalomcsillapító, míg a fehér vénás kratom energizáló és hangulatjavító. A zöld vénás kratom a kettő közül a legjobbat kínálja. Mérsékelt fájdalomcsillapításra számíthat, javuló hangulattal, több energiával, nagyobb összpontosítással és termelékenységgel.

Hogyan kell bevenni a Kratom-ot?

A Kratom-gazdák finom porrá őrlik a kratom-leveleket. Ezután nyers por formában kapható. Egyes gyártók kratom kapszulákat, valamint kratom kivonatokat és gyantákat is kínálnak.

A kratom bevételének számos módja van . Ide tartozik a kratom tea főzése, a kratom keverése olyan italokkal, mint a joghurt, gyümölcslé és turmixok. A dobás és mosás módszer, amikor az ember lenyeli a kratomot, majd vizet vagy gyümölcslevet, egy másik népszerű módszer.

A kratom szedésekor pontos adagolásra van szükség. Az olyan gyors törzsek, mint a fehérek, alacsonyabb dózist igényelnek. Eközben a mérsékelt zöldeknél közepes, míg a vöröseknél a legerőteljesebb hatásokhoz nagy adag szükséges.

Könnyű a kratom adagolásának téves mérése , például kanál segítségével; így az érzékeny digitális mérleg használata a legjobb megoldás. Ezenkívül nyilvántartást kell vezetni az alkalmazott adagokról, hogy ne alakuljon ki kratom tolerancia. A Kratom ugyanannak a növénycsaládnak a tagja, mint a kávé, a hosszú távú expozíció oda vezethet, hogy a test megszokja az alkaloidokat és kialakul a tolerancia.

Mi az Akuamma?

Az Akuamma vagy latinul Picralima nitida magas trópusi afrikai fa. Afrika különféle országaiban növekszik, mint például Ghána, Elefántcsontpart, Gabon, Nigéria, Uganda, Caremoon és így tovább. Az akuamma fa magjait szárítják, zúzzák vagy porítják, és a hagyományos orvoslásban használják Nyugat-Afrikában.

A magokban gazdag alkaloidok találhatók, például akuammine és pericin. Az alkaloidok hatása miatt sokan használják az akuammát a malária és számos paraziták által okozott betegség kezelésére. Ez parazitaellenes hatása miatt van. Az Akuamma hasmenést is kezelhet, valamint enyhítheti a fájdalmat. A kratomhoz hasonlóan az akuamma is pihentető és nyugtató hatású.

Fájdalomcsillapító tulajdonságai miatt az akuamma kratom alternatívaként szolgálhat .

Hogyan kell bevenni az Akuammát?

A leggyakrabban elérhető akuamma kapszulákban kerül forgalomba, amelyek por alakú magokat tartalmaznak. Lehetséges azonban őrölt por és teljes magok vásárlása is. A magokat később darálhatja egy kávédarálóval. Ha így tesz, elengedhetetlen az akuamma dózisának megfelelő mérése érzékeny digitális mérleg segítségével.

Az akuamma magjából származó por meglehetősen keserű, így a kapszulák ízletesebbek.

Csakúgy, mint a kratom esetében, a pontos akuamma adagolás is fontos. A túlzott adag negatív mellékhatásokat okozhat, például hányingert, hányást és fejfájást.

Ezenkívül nagy dózisok, például 6 gramm feletti bevétele növelheti a légzési depresszió kockázatát, és májsejtkárosodást okozhat . A túladagolás emelheti a vér nátrium- és káliumszintjét is, ami megzavarhatja az ionok szabályozását.

A felhasználóknak egy kis adaggal kell kezdenie, és idővel fel kell építenie. 250-500 mg jó kiindulási hely. Bár súlyos krónikus fájdalomtól szenved, nagyobb adagra lehet szükség. Ne lépje túl a 6-8 grammot, mivel ez jelentősen növelheti a kockázatokat.

Kratom kontra Akuamma: Melyik a legjobb az Ön számára?

1. Hatások és lehetséges kockázatok

Míg a kratom és az akuamma egyaránt rendkívül előnyös lehet, a kratom sokkal sokoldalúbb hatásokat kínál, mint az akuamma. A legtöbb fájdalomcsillapító akuamma hatás hasonlít a vörös vénás kratom hatásaihoz. Ha azonban további effektusokra vágyik, például megnövekedett energiára és fókuszra, akkor az akuamma nem tudja ezeket biztosítani.

A Kratom is jobb megoldás lehet azok számára, akik súlyos krónikus fájdalommal és májproblémákkal küzdenek. Ez azért van, mert ezeknek az embereknek nagyobb adagra lehet szükségük, ami potenciálisan károsíthatja a májat.

Mivel az akuamma pihentető és nyugtató hatású, inkább éjszakai használatra alkalmas. Tehát azok, akik nappali ellátásokat keresnek, többet profitálhatnak a kratomból.

Ennek ellenére az akuamma potenciálisan zökkenőmentesen helyettesítheti a vörös vénás kratomot, ha a személynek szünetet kell tartania a kratomtól. Bár az akuamma nem nyújtaná a kratom előnyeinek minden spektrumát, segíthet az elviselhetetlen fájdalom enyhítésében és a relaxációban.

2. Időtartam

A kratom és az akuamma hatások időtartama sem azonos. A gyors kratom törzsek általában rövidebb ideig tartanak, míg egyes mérsékelt és lassú törzsek egy egész éjszakán át tarthatnak. Az Akuamma időtartama azonban körülbelül három-négy óra. Ez a hosszabb időtartamú kratom bizonyos körülmények között előnyösebb lehet, mint például a nyugtalan láb szindróma, amely megakadályozza a megfelelő pihenést.

4. Jogszerűségek

Míg az FDA egyik termékét sem ellenőrzi, a kratom esetében sokkal nagyobb az esélye a szennyezett kratom vásárlásának vagy egy hamis eladónak. Ennek oka elsősorban a nagy népszerűségnek köszönhető, és sok rossz játékos kiaknázza a helyzetet.

Szerencsére az Amerikai Kratom Szövetség és kezdeményezései, mint például a Kratom fogyasztóvédelmi törvény, nagyobb átláthatóságot és biztonságot nyújtanak a vásárlóknak.

A kratom és az akuamma áttekintése után nyilvánvaló, hogy mindkét gyógynövénynek különböző tulajdonságai vannak, és a kratomhoz egynél több alternatívára is szükség lehet.

Mindazonáltal az akuammát érdemes felfedezni azok számára, akik napokig szeretnének kratom alternatívát, amikor nem szedik a kratomot. Ez egy jó alternatíva lehet a fájdalomcsillapításban azok számára is, akik olyan régiókban élnek, ahol a kratom tilos.

Próbálta már a kratom vs. akuamma? Mi a tapasztalata velük kapcsolatban?