Kratom és az immunrendszer

2020.07.25

Ha a teste egy város lenne, akkor az immunrendszere lenne a hős. Immunrendszerünk minden nap éjjel-nappal dolgozik, hogy legyőzze a behatoló szervezeteket és egészséges maradjon.

A test védelme azonban nem könnyű feladat. Stresszes időkben immunrendszereink nem mindig tudnak lépést tartani azzal, amit tőlük kérnek. És a mindennapi döntések befolyásolhatják immunrendszerünk teljesítményét - jobb vagy rosszabb.

Sok kratom-felhasználó azt állítja, hogy a növény úgy tűnik, hogy fokozta immunitását az általános megfázás és az influenza ellen. De vajon képes-e a kratom ténylegesen feltölteni az immunrendszerét, és mit mond a tudomány?

Találjuk ki!

Mi az immunrendszer?

Az immunrendszer megvédi a testet a betegségeket okozó mikroorganizmusoktól, például baktériumoktól és vírusoktól. Egészséges állapotban immunrendszere gyorsan felismeri ezeket a fenyegetéseket és elpusztítja azokat. Az egészséges immunrendszer képes megkülönböztetni az idegen betolakodókat és a test saját szöveteit is.

Az egészségtelen immunrendszer azonban kevésbé hatékony a mikroorganizmusok leküzdésében és a betegségek leküzdésében. Ahogyan az étrend és a testmozgás kulcsszerepet játszik az egészség megőrzésében, az életmódunk és az anyaghasználatunk megváltoztathatja immunrendszerünk működését. Például az alváshiány és a dohányzás egyaránt kapcsolódnak az immunrendszer csökkent működéséhez.

Szerencsére, ellentétben az alvásmentességgel és a cigarettákkal, néhány tanulmány azt sugallja, hogy a kratom segítő kezet adhat immunrendszerünknek.

A Kratom immunfokozó előnyei

Tudományos kutatások szerint a kratom immunfokozó tulajdonságai az alkaloidokból származnak, amelyek egy olyan szerves vegyület osztály, amely természetesen megtalálható a kratom leveleiben.

A mitragynine és a 7-hydroxymitragynine a legismertebb kratom alkaloidok, amelyek felelősek a növény pszichoaktív hatásáért. A kutatók azonban azt találták, hogy számos más kratom alkaloid - köztük a mitrafilin, az izomitraphylline és az izorhynchophylline - immunstimulánsok . Ez azt jelenti, hogy stimulálják az immunrendszert aktiválással vagy aktivitásuk növelésével.

A Kratom azonban nem az egyetlen immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkező növény. Más növények, mint például az echinacea, a fokhagyma és az aloe vera, immunhatást fokozónak is minősülnek .

Bár a kratom immunrendszerrel való kölcsönhatásainak kutatása ritka, a rendelkezésre álló irodalom optimista. A 2009-ben közzétett tanulmányban egy tudóscsoport írta, hogy a kratom elősegítette "fokozott immunitást, stimulálta a szövet helyreállítását és a gyógyulási folyamatokat". A kratom közösségben sok autoimmun betegségben szenvedő kratom felhasználó megemlítette a kratom azon képességét, hogy javítsa életminőségét.

Milyen Kratom a legjobb?

Ha ki akarja aknázni a kratom feltételezhető immunerősítő tulajdonságait, akkor valószínűleg nem kell szelektívnek lennie a választott kratom típusát illetően .

Noha a kratom levelek alkaloid koncentrációja törzsönként különbözik, a tudósok még nem vizsgálták a különféle kratom immunstimuláns képességét. Így, miközben lehetséges, hogy a Red Maeng Da lehetne jobban immunstimuláló, mint a Red Bali , nincs irodalom bizonyítja, hogy ez a helyzet.

Ennek eredményeként valószínűleg a legjobb, ha folytatja a már kedvelt kratom törzsek használatát. A kutatás hiánya miatt nem adhatunk tudományos nyilatkozatot, amelyben az egyik típusú kratomot javasoljuk a másikra.

Ennek ellenére, ha érdekli a kratom immunfokozó képességének maximalizálása, mindig vásároljon megbízható kratom-kereskedőtől . A legismertebb gyártók kratom termékeket árusítanak, amelyek frissek és természetesek, amelyek általában erősebb alkaloidkoncentrációkat tartalmaznak. Ezzel szemben a lejárt és / vagy hamisított kratom termékek gyengébb alkaloid koncentrációkat tartalmazhatnak, és kevésbé lehetnek hatékonyak.

Következtetés

Úgy tűnik, hogy a Kratom immunstimuláló alkaloidokat tartalmaz, amelyek elősegíthetik az immunrendszert, de a tudomány nem pontosan tisztázza, hogyan működnek. A jelenlegi bizonyítékok azonban azt sugallják, hogy a kratom kapcsolata az immunrendszerrel inkább jótékony, mint káros.

Tehát, bár nem javasoljuk, hogy kizárólag a kratomra hagyatkozzon az immunrendszere egészséges állapotában, úgy tűnik, hogy a kratom használata nem akadályozza meg az immunrendszert abban, hogy elvégezze a munkáját.

Ha többet szeretne megtudni a kratomról, feltétlenül nézze meg egyéb online forrásainkat . Legközelebbig maradjon nyugodt és kratom! ?

Hivatkozott munkák

A Mitragyna speciosa Korth metanolos kivonat gyulladáscsökkentő és antinociceptív hatásai - Kivonat - Orvosi alapelvek és gyakorlat 2009, Vol. 18. szám, 5. szám - Karger kiadók. (ND). Beolvasva 2020. április 1-jén, a https://www.karger.com/Article/Ab Anot//226292 webhelyrőlShahbazi, S. és Bolhassani, A. (2016). Immunstimulánsok: Típusok és funkciók. LETÖLTÉSMehta, H., Nazzal, K. és Sadikot, RT (2008). Cigaretta dohányzás és veleszületett immunitás. Gyulladáskutatás: Az Európai Hisztamin Kutató Társaság Hivatalos Lapja [[et al.] , 57 (11), 497-503. https://doi.org/10.1007/s00011-008-8078-6Besedovsky, L., Lange, T. és Born, J. (2012). Alvás és immunfunkció. Pflugers Archiv , 463 (1), 121-137. https://doi.org/10.1007/s00424-011-1044-0 LETÖLTÉSHassan, Z., Muzaimi, M., Navaratnam, V., Mohammad Yusoff, N., Suhaimi, F., Vadivelu, R.,... Müller, C. (2013). Kratomtól a mitragininig és származékaiig: A használat, a visszaélés és a függőség fiziológiai és viselkedésbeli hatásai. Neuroscience & Biohavioral Reviews , 37 , 138-151. https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2012.11.012 LETÖLTÉSPinneyAssociates. (2018, november 28). A Kratom értékelése a CSA nyolc tényező és ütemezési ajánlás alapján. Vissza a következőhöz: https://kratomaton.com/citations/356297151-Henningfield-Eight-Factor-Analysis.pdf3