Kratom és az étvágy

2020.07.25

A legtöbb kutató egyetért abban, hogy a kratomnak nyugtató, hangulatjavító és fájdalomcsillapító tulajdonságai vannak. A kratom hatásait azonban nem minden szempontból vizsgálja meg és dokumentálja jól.

Például néhány kratom-felhasználó arról számol be, hogy a kratom fogyasztása után éhesek lesznek. Úgy tűnik, hogy mások ellenkezőjét tapasztalják meg. De mivel a kratom nem ismert az étvágyra gyakorolt ​​hatásáról, és a téma kutatása ritka, a kratom felhasználók gyakran válaszok nélkül maradnak.

A kratom étvággyal való kölcsönhatására vonatkozó információk hiánya különösen bosszantó lehet, ha a növény befolyásolja a testsúly-céljait. Függetlenül attól, hogy fogyni vagy lefogyni - felbecsülhetetlen fontosságú megérteni, hogy a káratomhoz hasonló gyógynövények hogyan segíthetik vagy akadályozhatják az Ön fejlődését.

Amit a tudomány mond

E cikk írása óta kevés tanulmány fedezte fel a kratom étvágyra gyakorolt ​​hatását. És bár a rendelkezésre álló szakirodalomban megemlítik a kratom étvággyal kapcsolatos hatásait, a kutatóknak még nem sikerült konszenzusra jutniuk arról, hogy ezek a hatások valójában mik.

Több kutató megjegyezte, hogy a kratom Délkelet-Ázsiában a hagyományos alkalmazást étvágycsökkentõként látta ( Singh , Warner ). Ezek az eredmények ellentmondásban vannak más szerzők észrevételeivel. Egy 2010-es felmérésben (Vicknasingam et al.) A malajziai kratom-használók 57,8-77,8% -a az "étvágy növekedését" a növény egyik előnyeként jellemezte, nem pedig a csökkenést. Ugyanez a tanulmány azt találta, hogy a gyakori, hosszú távú kratom-használók (több mint két éve használtak) azt jelentették, hogy jobb étvágyuk van az új felhasználókhoz képest.

Azonban az állatkísérletek arra utalnak, hogy Kratom nem csökkentik az étvágyat. E tanulmányok egyikében (Chittrakarn et al., 2008) a szerzők kratom hatását vizsgálták patkányok gastrointestinalis rendszerére. Megállapították, hogy a kratom kivonat 50 és 100 mg / kg közötti dózisai harminc napig nem változtatják meg a patkányok testtömegét. Magasabb dózisok mellett (200 és 400 mg / kg között) a patkányok "szignifikáns csökkenést" mutattak a testtömegben (178. oldal), ami azt jelenti, hogy korábban kevesebbet fogyasztottak. Úgy tűnik, hogy a tanulmány arra utal, hogy a kratom étvágycsökkentő hatása nagyobb adagok esetén növekszik. Mivel azonban ez patkánykísérlet volt, nem világos, hogy ugyanez vonatkozik-e az emberi kratom használatára.

Mire számíthatok?

Mivel nincs a tudományos konszenzus a témában, nehéz megjósolni, hogy a kratom hogyan befolyásolhatja étvágyát. A kratom fogyasztása után egyes felhasználók fokozódhatnak az éhezésben, mások pedig csökkent. Végül fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy az étvágya megváltozik a kratom fogyasztása után, hogy felfedezze a választ magadnak.

A Kratom különböző törzsei eltérő módon befolyásolják az étvágyat?

A legtöbb növényhez hasonlóan a kratom sokféle változatban elérhető. Attól függően, hogy hol és hogyan termesztik a növényt, a kratom gazdák különféle kratom variánsokat állíthatnak elő. Ezeket a változatokat gyakran kratom törzseknek nevezik .

Azonban a cikk írása óta a kutatók nem sokat tudnak a különféle kratom törzsek étvágyával kapcsolatos hatásáról. Míg néhány kratom-felhasználó azt állította, hogy a kratom-törzsek eltérően befolyásolják étvágyukat (étvágyaikat), a kutatóknak még meg kell vizsgálniuk az elmélet érvényességét.

Lehet, hogy egy fehér kratom törzs másképp befolyásolhatja étvágyát, mint egy vörös kratom törzs . De egyelőre nincs mód arra, hogy biztosan megismerjük, kivéve a saját tapasztalataikat.

Óvakodj a súlyhoz kapcsolódó ígéretektől

Néhány kratom-kereskedő és viszonteladó súlycsökkentő állításokkal forgalmazza a kratom-ot. Például, ha online kratomot vásárol, akkor láthatja a kratom termékeket, amelyeket "súlycsökkentési segédeszközökként" vagy "étvágygerjesztőként" írnak le.

Legyen óvatos ezeknek az állításoknak és a kereskedőket terjesztőknek. Nemcsak ezeket az állításokat a tudomány nem erősíti meg, hanem feltételezhetőek is: a kratom növekedhet, csökkent, vagy nincs hatással az étvágyára. E cikk írása óta nincs tudományos konszenzus abban, hogy a kratom hogyan vagy ha a fogyasztók többségének étvágyát befolyásolja-e vagy sem.

Következtetés

Noha a kratom évszázadok óta létezik, a tudósok még nem fedezték fel a növény legmélyebb titkait. És sajnos az egyik ilyen megoldatlan rejtély magában foglalja azt is, hogy a növény hogyan befolyásolja az étvágyat.

Míg egyes felhasználók beszámoltak arról, hogy a kratom éhessé teszi őket, mások az ellenkezőjét mondták. De amíg a kutatók nem alaposabban belemerülnek a témába, addig nem lehet megjósolni, hogy a kratom fogyasztása hogyan fogja befolyásolni az étvágyát. A kratom elvégzése után észlelheti étvágyának változását, vagy egyáltalán nem.

Végül, ha megpróbálja meghatározni, hogy a kratom akadályozza-e a súlycélokat, akkor figyelembe kell vennie tapasztalatait. Ha úgy tűnik, hogy a kratom az étvágyának megváltoztatásával lelassítja az előrehaladását, akkor fontolja meg a kevesebb szedést vagy a növénytől való tartózkodást. De ha úgy tűnik, hogy a kratom elősegíti a súlycélok elérését, az nagyszerű - sok kratom-felhasználó szerencsésnek érzi magát, hogy a cipőjében van!

Ha többet szeretne megtudni a kratomról, feltétlenül keresse fel a tudományos háttérrel támogatott kratom blogunkat a legfrissebb tippekért, trükkökért és betekintésért!

Hivatkozott munkák

Chittrakarn, S., Sawangjaroen, K., Prasettho, S., Janchawee, B. és Keawpradub, N. (2008). A kratom levél kivonat (Mitragyna speciosa Korth.) Gátló hatása a patkányok emésztőrendszerére. Journal of Ethnopharmacology , 116 (1), 173-178. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.11.032Vicknasingam, B., Narayanan, S., Beng, G., és Mansor, S. (2010). A ketum (Mitragyna speciosa) nem hivatalos használata opioid-megvonáshoz Malajzia-félsziget északi államaiban és a gyógyszerhelyettesítő kezelés következményei. A kábítószer-politikáról szóló nemzetközi folyóirat , 21 , 283-288. https://doi.org/10.1016/j.drugpo.2009.12.003Warner, ML, Kaufman, NC, és Grundmann, O. (2016). A kratom farmakológiája és toxikológiája: a hagyományos gyógynövénytől a visszaélés gyógyszeréig. International Journal of Legal Medicine , 130 (1), 127-138. https://doi.org/10.1007/s00414-015-1279-ySingh, D., Müller, CP és Vicknasingam, BK (2014). Kratom (Mitragyna speciosa) függőség, megvonási tünetek és vágy a rendszeres használókban. Kábítószer- és alkoholfüggőség , 139 , 132-137. https://doi.org/10.1016/j.drugalcdep.2014.03.017