Kratom az alkoholizmus ellen

2020.09.12

Az alkoholizmus súlyos probléma, amely túl sok embert érint a világ minden tájáról. Az alkoholizmus hosszan tartó erős alkoholfogyasztás következtében következik be. Minél többet iszik az egyén, annál kevésbé érzéketlen az agy az alkohol iránt. Ez alkohol tolerancia kialakulását eredményezheti. Ennek a toleranciának köszönhetően a részegséghez szükséges alkoholmennyiség nagyobb lesz. Az alkohol utáni vágy és annak hatásai pedig akár kóros szintre is felnőhetnek.

Az alkoholizmus kockázatai

Egészségügyi problémák

Az alkoholfüggőség veszélyes egészségügyi problémákat okozhat. A cirrhosis, a hasnyálmirigy-gyulladás, a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések azok a kockázatok, amelyeket az alkoholizmus okozhat. Ez növeli a rák kockázatát is. Sőt, az alkoholfogyasztás akár tiaminhiányhoz is vezethet (más néven beriberi). A beriberi egy nagyon súlyos betegség, amelyet a B1-vitamin hiánya vált ki.

Hatás az emberi agyra

Az alkohol veszélyes módon befolyásolhatja az emberi agyat. Az alkoholizmust tapasztalt személyek hajlamosabbak a Wernicke - Korsakoff-szindrómában (WKS) szenvedni . A Wernicke - Korsakoff-szindróma nagyon súlyos állapot, nagyban összefügg a B1-vitamin hiányával. Kiprovokálhatja az izomkoordináció elvesztését, oftalmoplegiát (a szemizmok gyengesége vagy bénulása) vagy memóriaproblémákat.

Alkoholizmus és kapcsolatok

Az alkoholizmus megváltoztatja az őt elszenvedő emberek viselkedését is. Még baleseteket is kiválthat (csak az Egyesült Államokban a halálos kimenetelű autóbalesetek csaknem 30% -a alkohol okozta). És ez a sikertelen kapcsolatok vagy elszigeteltség gyakori oka.

Az alkoholizmus olyan probléma, amely nemcsak az átélőt érinti, hanem a körülötte lévő embereket is. család, partner, barátok, munkatársak ... A szeretett személy alkoholizmusa mindannyiukat érinti. Végül az alkoholizmus a család vagy az érzelmi kötelékek megsemmisüléséhez vezethet.

Ha gyanítja, hogy problémája lehet az alkoholfogyasztással, töltse ki az Országos Alkoholizmus és Kábítószer-függőségi Tanács tesztjét .

Kratom az alkoholizmusért: tudományos kutatás

Az elmúlt néhány évben a kratom népszerű szövetségessé vált az ópiátok megvonásával való küzdelemben az egész világon - bár a délkelet-ázsiai emberek már évek óta használják. A kratom hatása az alkoholizmus megvonásának segítésére még tudományos kutatás tárgyát is képezte .

2007-ben a University of Songkla (Thaiföld) Természettudományi Kar publikálta a Mitragyna speciosa vizes kivonat hatása az egerek etanol-elvonási tüneteire című tanulmányát. A tanulmány célja a kratom antidepresszáns hatásainak elemzése volt. A kutatók arra késztették az egereket, hogy etanol-függővé váljanak. Így megtapasztalják az alkohol megvonását, amelyre a vizsgálat szükséges.

A kutatók 45 perccel az etanolfogyasztás után kratomot vagy placebót (vizet) adtak az egereknek. Ezt követően a tudósok farokfelfüggesztési tesztet hajtottak végre. Ez egy viselkedési teszt, amelynek segítségével az egereket a farkuk felfüggeszti. Ezután a kutatók tanulmányozzák viselkedésüket, miközben megpróbálnak elmenekülni. A tanulmány bebizonyította, hogy a kratomnak kitett egerek mozdulatlansága 25% -kal csökkent. Az alkoholelvonással kapcsolatos magatartás is csökkent.

A kutatáshoz használt kratom dózisok 100, 300 és 500 mg / kg voltak. Ez egyenértékű lenne 7, 21 és 35 gramm porított kratommal egy 70 kg-os egyednél. Ne feledje, hogy a 21 és 35 gramm túl nagy dózis, ami kellemetlen mellékhatásokat válthat ki. Az egyes adagok eredménye hasonló volt, függetlenül a kratom mennyiségétől.

Ez a tanulmány bizonyítja, hogy a kratom antidepresszáns tulajdonságai segíthetnek a vágyakozás és az elvonási tünetek csökkentésében .

Használhatom a Kratomot egyedül alkoholizmus esetén?

Ha alkoholizmusban szenved, és megpróbálja leszokni, a kratom önmagában nem elegendő. Szüksége lesz orvosi segítségre is, hogy segítsen megbirkózni a szükséges méregtelenítési folyamattal és a test gyógyulásával. Ezenkívül a pszichológiai támogatás (akár a terápiában, akár a támogató csoportokban) elengedhetetlen az alkohol vagy bármely más anyag abbahagyása esetén.