Kratom autoimmun betegség esetén

2021.03.09

Sokan használják a kratomot Amerikában többféle célra. Vannak, akik a fájdalom enyhítésére használják, mások enyhíteni akarják a szorongást és a stresszt, mások pedig egyszerűen több energiát és világosabb elmét akarnak elérni. A Kratom felhasználói esküsznek a hatékonyságára, és sokan közülük azt állítják, hogy a kratomnak köszönhetően visszanyerték életüket, és hogy a növény termelékenyebbé tette őket . Anekdotikus bizonyítékok arra utalnak, hogy a kratom segíthet a különböző állapotok tüneteinek enyhítésében. Emiatt egyre többen kíváncsiak arra, hogy a kratom segíthet-e nekik is. Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy a kratom segíthet-e az autoimmun betegség tüneteinek enyhítésében. A kérdés megválaszolásához először meg kell értenünk, hogy mi az autoimmun betegség és hogyan működik a kratom. Tehát vizsgáljuk meg a kratomot az autoimmun betegség szempontjából ebben a cikkben.

Mi az autoimmun betegség?

Testünk immunrendszerrel rendelkezik, amely védelmet nyújt a betegségeket okozó organizmusok (pl .: vírusok, baktériumok és más kórokozók) elleni egészség megőrzésében. De néha immunrendszerünk kiváltja a védekező reakciót az egészséges sejtek ellen, ami az úgynevezett autoimmun betegséget okozza.

Az autoimmun betegséget okozó mechanizmusok nem ismertek. Egyértelműnek tűnik azonban, hogy a vírusok, baktériumok, sőt a gyógyszerek és gyógyszerek is megváltoztathatják rendszerünket, ami ennek az állapotnak az oka lehet .

Másrészt vannak genetikai tényezők, amelyek kiválthatják az autoimmun betegséget, és ezek közül sok örökletes.

Bár bárki szenvedhet bármilyen típusú autoimmun betegségben, ez gyakoribb a középkorú nők körében.

Autoimmun betegségek: Példák és tünetek

Az autoimmun betegségnek több típusa van, és mindegyiküknek különböző tünetei vannak. Nézzük meg az alábbiakban a leggyakoribbakat:

  1. Gyulladásos bélbetegség, például Crohn-betegség és fekélyes vastagbélgyulladás . Bár nem világos, hogy mi okozza ezt az állapotot, egyes csírák tévesen válthatják ki a védekezési reakciót. A gyulladásos betegség tünetei lehetnek hasi fájdalom, vér a székletben és hasmenés.
  2. A reumás ízületi gyulladás olyan gyulladásos rendellenesség, amely az ízületeit érinti, amikor az immunrendszere megtámadja a test szöveteit. Ízületi fájdalmat és merevséget, gyengéd, meleg duzzadt ízületeket és fáradtságot okoz.
  3. A lupusz bármilyen szerv- és testrendszert érinthet , beleértve a szívet, a vesét, az agyat, a bőrt, a vérsejteket és a tüdőt. Nehéz diagnosztizálni, mivel tünetei gyakran utánozzák más betegségek tüneteit. A tünetek az érintett testrendszertől függően változnak. Ide tartozhatnak fájdalom, láz, fáradtság, pillangó alakú kiütés az arcon, memóriavesztés, légszomj stb.
  4. A pikkelysömör egy gyakori autoimmun állapot, amely a bőrsejtek gyors felépülését okozza . A pikkelysömör gyakori tünetei a vörös foltok a bőrön, a foltok körüli fájdalom, a száraz bőr és a fájdalmas ízületek.

A fentiek csak néhány példa az autoimmun betegségekre, de még sok más létezik, pl .: celiakia, 1-es típusú diabetes mellitus, vitiligo, tüdőfibrózis, Hashimoto thyreoiditis, sclerosis multiplex és vasculitis, hogy csak néhányat említsünk.

Kratom autoimmun betegség esetén: Hogyan segíthet?

Az első dolog, amit tudnia kell a kratomról, hogy semmilyen állapotot nem kezel vagy gyógyít. A kratom azonban erőteljes stimuláló, relaxáló és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkező növény, amely számos állapot tüneteinek enyhítésében segíthet .

Tehát működik-e az autoimmun betegség kratomja? És hogyan segíthet? A kérdésre adott válasz nagyban függ az autoimmun betegség típusától és annak tüneteitől. Fontos megjegyezni, hogy nincs elegendő kutatás a kratom autoimmun betegségek esetén. Tehát anekdotikus bizonyítékokra és a felhasználók ajánlásaira kell támaszkodnunk annak hatékonyságának megállapításához.

Fájdalomcsillapító tulajdonságainak köszönhetően a kratom hatékonyan képes enyhíteni az autoimmun betegségek, például rheumatoid arthritis és lupus okozta fájdalmat . Javíthatja a fáradtságot és a hangulatot is. Másrészt a kratom enyhítheti a szorongást és a stresszt, ami kiválthatja a pikkelysömör fellángolását. Ezenkívül a kratom felhasználói, akik gyulladásos bélbetegségben szenvednek , arról számolnak be , hogy a növény segített nekik a hasmenés elleni küzdelemben. Ennek oka lehet azonban a székrekedés, ami a kratom mellékhatása.

A Kratom legjobb típusai autoimmun betegség esetén?

Mivel minden autoimmun betegség más és más tünetekkel rendelkezik, nincs egyetlen méret, amely megfelelne az autoimmun betegség legjobb kratom típusának. Ne felejtsük el, hogy a kratom nem gyógyír, de segíthet az állapotának néhány tünetének javításában.

Az autoimmun betegség leggyakoribb tünete a gyulladás és a fájdalom. Néhány a legjobb Kratom törzsek által okozott fájdalom állapotok, például ízületi gyulladás és lupus vannak :

  • Vörös Bali
  • Zöld maláj
  • Vörös Borneo

A Red Bali és a Red Borneo olyan pihentető tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek megkönnyítik a szorongást, ha tüneteit szorongás vagy stressz váltja ki.

Hogyan kell alkalmazni a Kratomot autoimmun betegségek esetén?

Különböző típusú kratomok találhatók a piacon, beleértve a port, kapszulákat, tinktúrákat, kivonatokat és a továbbfejlesztett kratomot. Ne feledje, hogy a kivonatok, folyadékok és a fokozott kratom nagyon hatásos termékek, ezért, ha még nem ismeri a kratomot, inkább por vagy kapszula helyett válasszon .

  • A kratom kapszulák használata olyan egyszerű, mint ugyanolyan bevitel, mint bármely más típusú kapszula esetén . Ennek ellenére figyelnie kell az egyes kapszulák grammtartalmára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem szedett-e túl sokat. A kratom kapszulák általában 0,5-0,75 g-ot tartalmaznak.
  • A Kratom port el kell fogyasztani , ne használjon más módszert, mivel az nem lesz olyan hatékony, és kellemetlen mellékhatásokat okozhat. A kratom por lenyelésének leggyakoribb módja a vízzel történő lenyelés (dobálás és mosás), a kratom tea elkészítése, vagy lével vagy ételekkel való összekeverése.

Végül ne feledje, hogy a kratom nem ajánlott adagot adni. Tehát ajánlott alacsony dózissal (0,5-1 g) kezdeni, és naponta 0,5 g-mal növelni, amíg meg nem találja az Ön számára megfelelő adagot . De ne feledje, hogy ne lépje túl a 8 grammot, mivel ezt nagy adagnak tekintik. Ne felejtsük el, hogy a kratom általában nagyobb energiát mutat alacsonyabb dózisoknál, és nyugtatóbb, sőt nyugtatóbb nagyobb dózisok esetén.