Kratom alternatívák az energiához

2020.11.22

A mai világban hosszú órákat dolgozunk, és megpróbáljuk elérni a maximális feladatokat a lehető legkevesebb idő alatt. Ez az állandó rohanás, amelyben élünk, elvezeti energiaszintünket, és gyakran fáradtnak és fáradtnak érezzük magunkat. Sokféle anyag és termék létezik, amelyek segítségével energiát nyerhetünk. Legtöbben reggel veszünk egy csésze kávét, hogy segítsünk a mindennapi feladatok teljesítésében. Mások vitamin-kiegészítőket szednek, hogy fárasztó időszakokat éljenek át, például tavasz elején. De léteznek olyan természetes alternatívák, amelyek segíthetnek abban, hogy megszerezzük azt az extra energiát, amelyre néha szükségünk van. Fedezze fel alább a legjobb kratom alternatívákat az energiához.

Mi a fáradtság?

A Merriam-Webster online szótár szerint a fáradtság:

"Fáradtság vagy kimerültség a munka, a megerőltetés vagy a stressz miatt"

Világos, hogy a fáradtság olyan tünet, amelyet a mindennapi életünk során túl sok dologgal kell megküzdenünk. A hosszú munkaidő, a gyermekeink gondozása, az elégtelen alvás tipikus helyzetek, amelyek fáradtságot okozhatnak. Emellett néha olyan stresszes helyzetekkel kell megküzdenünk, amelyek rendkívüli fáradtságot vagy kimerültséget okozhatnak számunkra, például egy betegség a családban.

A fáradtság lehet fizikai vagy pszichológiai, és sokszor kéz a kézben jár együtt. De vannak különbségek kettejük között.

 • A pszichológiai fáradtság általában hosszabb ideig tart, mint a fizikai fáradtság.
 • A fizikai fáradtság enyhíthető egy pihenőidő vagy egy jó éjszakai alvás után, miközben a pszichológiai fáradtságot ez nem befolyásolja.
 • A pszichológiai fáradtság összefügg a stresszel.
 • A fizikai fáradtság az esti órákban a legrosszabb, míg a pszichológiai fáradtság általában reggel a legrosszabb.

Bár az eltérő , hosszú fizikai fáradtság pszichológiai fáradtsághoz vezethet, és ez krónikus fáradtságsá válhat . Ez akár egy súlyos állapothoz is vezethet, amelyet krónikus fáradtság szindrómának neveznek .

Fáradtságot okozó orvosi állapotok

A "fáradtság érzésén" kívül számos betegség és állapot okozhat fáradtságot vagy akár krónikus fáradtságot. Néhány olyan betegség, amely a fáradtságot tünetei közé sorolja:

 • Anémia
 • Álmatlanság
 • Rák
 • Pajzsmirigy betegség
 • Cukorbetegség
 • Depresszió
 • Krónikus fáradtság szindróma
 • Fibromyalgia

Ha ezen állapotok bármelyikében szenved, a fáradtságot nem szabad önmagában kezelni, mivel ez csak egy súlyosabb betegség tünete.

Kratom alternatívák az energiához

Amint azt korábban említettük, a legtöbb ember reggelente vesz egy csésze (vagy sok csésze) kávét, hogy további energiát kapjon. Ezenkívül sokszor vitamin-kiegészítőket szedünk, amelyek segítenek a fáradtság időszakainak átvészelésében. De a közelmúltban számos ősi természetes alternatívát fedeztek fel, és sokan különböző dolgokkal próbálkoznak annak érdekében, hogy ezt az extra energiát megszerezzék.

Valószínűleg a kratom az egyik legnépszerűbb gyógynövény . A kratom energia szempontjából a legjobb törzsek általában a fehér vénatípusok. Ezenkívül a zöld vénás kratom törzsek nagyon hatékonyak lehetnek, ha energiát próbálnak elérni. A Maeng Da kratom és a zöld maláj a kratom energia legértékesebb típusai .

De vannak alternatívái a kratomnak, amelyek akkor is hatékonyak lehetnek, ha megpróbálunk egy kis energiát nyerni a napi rutinjainkhoz.

Mitragyna Hirsuta

Ahogy a nevében is elvárható, a mitragyna hirsuta szoros rokona a kratomnak , egyesek összehasonlítják a kratom fehér vénafajtáival. Természetesen nő Ázsia egyes régióiban, például Kambodzsában, Laoszban és Vietnamban. Az unokatestvérének kratomjához hasonlóan a mitratyna hirsuta alacsonyabb adagokban is stimuláns és energizáló lehet, míg a magasabbaknál nyugtatóbb és pihentetőbb . Hatása a bevitel után 15-20 percen belül beindul, és általában 3-4 órán át tart.

Sakae Naa (Combretum Quadrangulare)

A mitragyna speciosa betiltása után Thaiföldön sokan a Sakae Naa-t használták a kratom helyettesítésére . Gyulladáscsökkentő és baktériumellenes tulajdonságainak köszönhetően Kínában is kedvelt, ahol hagyományosan megfázás és torokfájás kezelésére használják. A Sakae Naa hatása hasonló a kratoméhoz . Főként Sakae Naa hatásai energizálóak és serkentők, és enyhe eufóriát okozhatnak . Néhány felhasználó összehasonlítja az általa előidézett rohanást a koffein által okozott rohanással. Hatása általában 4 órán át tart.

Kratom alternatívái az energiához: az energia növelésének egyéb módjai

Most, hogy ismeri az energia legjobb kratom alternatíváit, itt az ideje tudni tippeket annak javítására. A fizikai fáradtság kezelése során életmódjában van néhány változás, amelyet tehet az energiaszintjének javítása érdekében.

 • Fogyasszon egészséges, vitaminokban gazdag ételeket : növelje a vitaminokban gazdag élelmiszerek, például gyümölcsök és zöldségek bevitelét, és kerülje a zsíros ételeket.
 • Igyon elegendő mennyiségű vizet : A kiszáradás fáradtságot okozhat.
 • Ne hagyja ki az étkezéseket , főleg
 • Aludj eleget : ha tudsz, próbálj meg minden este 7-8 órát aludni.
 • Többet mozogjon : rendszeresen sportoljon, vagy egyszerűen járjon helyekre vezetés helyett.
 • Ne dohányozzon és ne igyon alkoholt .