Kratom álmatlanságra

2020.08.21

A Kratom nagyon jó a fájdalom enyhítésére vagy a szorongás enyhítésére . Nagyszerű nyugtató hatású. Emiatt álmatlanságban szenvedő emberek azon gondolkodnak, vajon a kratom jó lehet-e számukra.

Igen, a kratom jó álmatlanságra . Ha azonban a kratomot az álmatlanság leküzdésére szándékozik használni, akkor először bizonyos tényezőket kell figyelembe vennie. Különösen, ha még soha nem próbálta a kratomot.

A legjobb Kratom törzsek álmatlansághoz

A Kratom (Mitragyna speciosa) természetesen terem Délkelet-Ázsiában. Ott az őslakos népesség hagyományosan használta gyógyászati ​​tulajdonságai miatt.

A Kratom aktív elemei közé tartoznak az alkaloidok és metabolitok (mint például a mitragynine, mitraphylline és 7-hidroxymitragynine), amelyek ópiátszerű hatásúak, azonban nincs opiátokhoz hasonló mellékhatása és veszélye (mert a kratom nem opiát).

A Kratom legismertebb hatásai közé tartozik a fájdalomcsillapító, pihentető, eufórikus, nyugtató hatású... Az utóbbi időkben a kratom a szorongás, erős fizikai fájdalom vagy akár az opiát-megvonás természetes alternatívája lett. Rekreációs célokra is használják.

Természetes az a vélemény, hogy ha a kratomnak nyugtató hatású, akkor segíthet az álmatlanságban. Nos, nem ennyire egyszerű. A Kratom különböző törzsekkel (vagy fajtákkal) rendelkezik, és mindegyikük különböző tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért elengedhetetlen tudni, hogy mely kratom törzsek a legjobbak az álmatlansághoz.

Általában véve a Red Bali, a Red Kapuas, Red Bentuangie és a Cameo Premium Red a legjobb kratom törzsek álmatlanság és alvászavarok esetén .

Kratom adagolás álmatlansághoz

A bevitt kratom adag szintén befolyásolja a kapott hatásokat.

Míg a kisebb adagok eufórikus hatást fejtenek ki és növelik az energiát, addig a magasabb adagok nyugtatóbb hatást fejtenek ki. Tehát az álmatlanság legeredményesebb adagjai a közepesen magas adagú kratom adagok . Vagyis egy 4-5 gramm dózis lehetővé teszi a nyugtató hatás elérését, amely segít az alvásban . De bölcs dolog különféle adagokkal kísérletezni, amíg meg nem találja a legmegfelelőbbet. Ne feledje, hogy ha kratom kivonatot vagy továbbfejlesztett termékeket használ, akkor csökkentenie kell az adagot , mivel ezek hatékonyabbak, mint a nyers kratom.

Ha álmatlansághoz kívánja használni a kratomot, akkor ajánlott, hogy 90 percel vagy 2 órával vegye be lefekvés előtt. Ez azonban a felhasználók között jelentősen eltérhet. Tehát tanácsos kipróbálni a különböző időzítéseket.

Egyes felhasználók szerint a kratom miatt nagyon mély alvásba kerülnek olyan mértékben, hogy néha még reggel sem hallják a ébresztőt. Hogy elkerülje a reggeli elalvást, fokozza az ébresztő hangerejét hogy hangos hangot adjon. Beállíthat egy második ébresztést is, biztos, ami biztos.

Kratom és az alvásminőség

Sok olyan felhasználó, aki álmatlanság vagy alvási rendellenességek miatt fogyaszt kratomot, azt állítja, hogy a kratom nem csak jobb alváshoz segíti őket, de jobb álmaik vannak, rémálmok nélkül.

Míg más felhasználók is azt sugallják, hogy a kratom világos álmokat hozhat létre . A tucat álom egy nagyon élénk álom, amelyben az álmodó tisztában van álmodásával. És ő még az álmai felett is ellenőrzése alatt áll.

A Kratom tolerancia elkerülése

Ha álmatlanság miatt vagy valamilyen más ok miatt szed kratomot, ne feledje, hogy a test felépíthet egyfajta toleranciát a kratommal. Ennek eredményeként nagyobb mannyiségre lesz szüksége, hogy észrevegye annak hatásait. És bizonyos esetekben egyáltalán nem fogja érezni a hatást. Vagy végül kratomfüggőség is kialakulhat .

A kratom-tolerancia kialakulásának elkerülése érdekében fontos bizonyos óvintézkedések meghozatala, például a kratom nem mindennapos használata (ideális esetben hetente egyszer, de hetente háromszor nem több). Szintén fontos, hogy a kratomot csak egyszer használja naponta. Ezzel a testünk "pihenhet", és nem fog hozzászokni ahhoz, hogy túl gyorsan kap kratomot.