Hogyan lehet felhasználni a Kratomot a társadalmi szorongáshoz?

2020.08.04

Előfordult már, hogy aggódik, mielőtt új emberekkel találkozik? Kerüli a társadalmi összejöveteleket? Stresszesek az ön társadalmi eseményei? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszol, akkor valószínűleg társadalmi szorongástól szenved, ez egy nagyon gyakori probléma, amelyet sok ember naponta tapasztal. A társadalmi szorongástól szenvedő emberek általában elkerülik azokat a helyzeteket, ahol kapcsolatba kell lépniük az emberekkel, különösen az idegenekkel . És ez a probléma sokszor akadályozza meg őket abban, hogy jobb munkahelyet kapjanak, barátokat szerezzenek és egészséges társadalmi életet éljenek. Ennek nyilvánvaló következményei vannak, mint például elszigeteltség, stressz és végül a depresszió.

Ebben a blogban feltártuk a kratom tulajdonságait, hatásait és természetesen veszélyeit. Ha ön egy közönséges szakértő, akkor valószínűleg ismeri a növény azon képességét, hogy javítsa a felhasználó hangulatát. Azok az emberek, akik rendszeresen használják a kratomot, beszámoltak arról, hogy társadalmi szorongásuk javult a használatával. De hogyan működik a társadalmi szorongáshoz való kratom? Melyek a legjobb törzsek és a megfelelő adagolás? Biztonságos-e rendszeresen használni? Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezt a témát, és néhány tippet adunk arról, hogyan lehet a kratomot felhasználni a társadalmi szorongáshoz .

Mi a társadalmi szorongás?

A társadalmi szorongás olyan szorongásos rendellenesség, amely irracionális félelmet okoz a társadalmi helyzetekben. Azok a személyek, akik ezen a feltételtől szenvednek, félénknek és szorongónak érzik magukat a társadalmi összejöveteleken. Ez a helyzet megakadályozza a betegeket másokkal való interakcióban, ami negatív hatással lehet a mindennapi életükre. A társadalmi szorongástól szenvedő személyek jellemzően a következő érzéseket élik meg :

 • félelem, hogy a figyelem középpontjába kerüljünk
 • félelem a nyilvános evés vagy ivás miatt
 • elkerülni olyan helyeket ahol sok ember van
 • félelem beszélgetni másokkal, még barátokkal is

A társadalmi szorongás tünetei a következők :

 • száraz száj
 • kipirulás
 • nehéz beszéd
 • gyors szívverés és szívdobogás
 • túlzott izzadság
 • a koncentráció elvesztése

Azok a emberek, akik ezen rendellenességtől szenvednek, tudják, hogy félelmük irracionális, de nem képesek kontrollálni. Ez az oka annak, hogy sok ember alkoholt vagy kábítószert vesz igénybe, hogy megkönnyítse ennek a helyzetnek leküzdését.

Hogyan lehet felhasználni a Kratomot a társadalmi szorongás ellen?

A Kratomot vagy a Mitragyna Speciosa-t , a Délkelet-Ázsiából származó növényi anyagot az Egyesült Államokban és a világ számos táján többféle célra használják. A növény egyik fő felhasználási területe az, hogy energiát és eufóriát adjon a felhasználó számára. Ez a tulajdonság a kratomot ideális jelöltté teszi a társadalmi szorongás kezelésére, sőt, sokan éppen ezért használják. Azok a felhasználók, akik erre a célra használják a növényt, beszámolnak arról, hogy magabiztosabbnak érzik magukat a társadalmi helyzetekben, és hogy ez segített nekik, hogy "normális embernek" érezzék magukat .

Ha a kratomot társadalmi szorongás céljára használja, van néhány kérdés, amelyeket először érdemes megfontolnia. Valamennyi törzs ugyanolyan hatékonyan működik-e erre a célra? Mi a helyes adagolás? Hogyan lehet felhasználni a kratomot a társadalmi szorongáshoz? Vannak-e veszélyek? Válaszolunk az alábbi kérdésekre.

Legjobb fajták a társadalmi szorongáshoz

Ha a kratomot társadalmi szorongásnak használja, a zöld és a vörös fajták az emberek legfontosabb választásai. A vörös fajták általában pihentetőbbek, tehát ha pihenni kell, akkor a legjobb törzs. Másrészről, a zöld fajtáknak a vörösreakciót kiváltó hatásuk van, de ezek enyhébbek (az emberek szerint a zöld fajták nem idézik elő a vörös álmosságát). Tehát, ha enyhebb törzset szeretne, a zöld kratom lenne a legjobb megoldás. Az erre a célra szolgáló legjobb törzsek közül néhány :

Meg kell értenie azonban, hogy a kratomnak nem azonos a hatása mindenkire. Szóval lehet, hogy különféle törzseket kell kipróbálnia, amíg meg nem találja az Ön számára legmegfelelőbbet.

Hogyan kell alkalmazni a Kratomot a társadalmi szorongás ellen?

Adagolási és fogyasztási módszerek

Most, hogy ismeri a legjobb fajtákat, ismernie kell a kratom felhasználását a társadalmi szorongáshoz, különösen az adagolás és a fogyasztás módját.

Az adagolással kapcsolatban, amint mindig mondjuk, nincs általános szabály, mivel mindenki más. De nem szabad elfelejtenie, hogy magasabb adagok esetén a kratom túlságosan is megnyugtató és pihentető lehet, olyannyira, hogy álmosító lehet. Tehát, amikor a szociális szorongás miatt adagolják a kratomot, mindig alacsony adagot kezdjen . Tehát az 1-2 grammos adaggal kezdve ajánlott. Ha ez nem működik Önnek, 45 percenként adhat hozzá 0,5 grammot, amíg meg nem éri a kívánt hatásokat. Vegye figyelembe azonban, hogy a kellemetlen hatások elkerülése érdekében ne lépje túl a 4-5 grammot .

A kratom társadalmi szorongáshoz való használatához azt javasoljuk, hogy azt 30 perccel használja, mielőtt úgy gondolja, hogy szüksége lesz rá, mivel ez a hatóidő kell a kratom működéséhez.

A fogyasztási módszer szintén az Ön preferenciáitól függ. Nincs a legjobb ajánlott módja annak használatára. Tehát használhatja a szokásos módszereket, azaz:  kratom teát vagy kapszulákat.

A Kratom veszélyei a társadalmi szorongás elleni használatkor

A Kratom nem lehet veszélyes növény, ha óvatosan használja. Mint minden más gyógynövény, a kratom túlzásba vitele is nem kívánt hatásokat válthat ki, például szájszárazságot, szédülést és gyomorpanaszokat. Ezek azonban jellemzően eltűnnek a használat abbahagyása után. Tehát, ha bármilyen kellemetlen hatást tapasztal, ajánlott, hogy csökkentse az adagot.

Másrészt vegye figyelembe, hogy a kratom túl hosszú ideig történő használata a tolerancia kialakulásához vezethet. Tehát, ha a kratomot csak a társadalmi szorongásért használja, nagyon óvatosnak kell lennie az adagolással és az időzítéssel. Mint minden más anyag, a kratom esetében a kevesebb is több . Tehát tartsa be a lehető legalacsonyabb mennyiséget, hogy megtapasztalhassa annak hatásait. És csak akkor használja, ha úgy érzi, hogy feltétlenül szükséges.

A társadalmi szorongás elleni küzdelem egyéb módjai

Most, hogy tudja, hogyan lehet a kratomot felhasználni a társadalmi szorongáshoz, nézzünk meg más módszereket ennek a betegségnek a kezelésére.

A társadalmi szorongást általában pszichológusnak vagy terapeutának kell kezelnie, aki az alábbi terápiák egyikét javasolja :

 1. Kognitív-viselkedési terápia . Ez segít megérteni a társadalmi szorongást provokáló gondolatokat, és helyettesíti azokat más gondolatokkal, amelyek nem idézik elő rendellenességüket.
 2. Expozíciós terápia . Az ilyen típusú kezelés magában foglalja a betegnek a szorongást okozó helyzeteknek való kitettségét. Általában könnyebb helyzetekben indulnak, és a legnehezebb helyzetbe kerülnek, amíg a beteg megtanulja, hogyan kell legyőzni szorongását.
 3. Csoportos terápia . Ön kölcsönhatásba lép az emberekkel, akik ugyanazon a problémán vannak. Ez segít megérteni, hogyan működik szorongási rendellenessége, és segít leküzdeni azt.

Tehát, ha társadalmi szorongásos betegségben szenved, ajánlott kezelést igényelni, hogy segítsen!

Forrás: kratomtimes.com