Biztonságos a kratom minden nap?

2020.07.25

Miután felfedezték a kratom előnyeit, egyes kratom felhasználók alkalmanként használhatják a növényt fájdalomcsillapításra vagy pihenésre. Mások kratomhoz fordulhatnak egy energikus "pick-me-up" iránt, amikor szokatlanul fáradtak.

De mások számára a kratom napi szokássá válhat. És bár a növény mindennapi használata elfogadhatónak tűnhet, a kratom továbbra is gyógynövény. És mint minden ilyen, a folyamatos napi használat bizonyos kockázatokat hordoz.

Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, melyek ezek a kockázatok, miért nem mindig jó ötlet a kratom szedése minden nap, és mit tehet ehelyett.

Mi miatt nem biztonságos a Kratom minden nap?

Önmagában a nyers és nem átalakított kratomot általában biztonságosnak fogyasztják. A kratom visszaélés potenciáljának 2017-ben közzétett elemzésében a kutatók azt írták, hogy "a kratom-fogyasztás általános szintje általában nem jár a káros egészségügyi hatásokkal" (Henningfield és mtsai., 2017, 3. oldal) . Más kutatók hasonló következtetéseket vontak le .

Ehelyett a napi kratom használat veszélye a növény addiktív tulajdonságaiból fakad. A kávéhoz vagy a dohányhoz hasonlóan a kratom gyakori használata szokássá formálódhat (Hassan et al., 2013, 147. oldal) . A növény kellemes hatásai arra késztetik a felhasználókat, hogy kezdjenek napi szinten kratomot fogyasztani. Ezen a ponton testük átmenetileg megszokja vagy függ a napi adagjától.

A kratom-függőség azonban különösen problematikus lehet, ha a kratom-függő felhasználó hirtelen abbahagyja a fogyasztást. Mint a reggeli kávé vagy a cigaretta hiánya, a kratomfüggő felhasználó, aki elhagyja a szokásos kratom adagot, valószínűleg megvonási tünetekkel jár. És bár ezek a tünetek nem életveszélyesek, viszont nagyon kellemetlenek lehetnek.

A közel 300 függő kratomhasználó 2014-es felmérésében a kutatók sok fizikai kratom-elvonási tünett azonosítottak. Jelenleg súlyos izomfájdalmak és görcsök, alvási nehézségek, csökkent étvágy, hányinger, hányás, izomgörcsök, izzadás, láz, hasi fájdalom, hasmenés, fejfájás, forró villanás, vizes szem és orr, csuklás, remegés vagy remegés jelentkeztek. Ugyanezek a kutatók megjegyezték, hogy a kratom-elvonási tünetek szintén pszichológiai, idegességről, szomorúságról, nyugtalanságról, haragról, feszültségről és depressziós hangulatról számoltak be.

Szerencsére a kratom elvonási tünetei nem egyformák. Ugyanez a tanulmány megállapította, hogy a megkérdezett kratom-használók 64% -ánál voltak elvonási tünetek 1-3 napig. Ugyanakkor 36% -uk három napnál hosszabb ideig folytatta megvonási tüneteket. És azok a felhasználók, akik naponta több kratomot fogyasztottak (≥3 pohár), nagyobb valószínűséggel voltak súlyosan a kratomtól függők.

Amint ez a tanulmány és mások is sugallják, a napi kratom-használat kratom-függőséghez és sok kellemetlen mellékhatáshoz vezethet. De szerencsére lehetséges, hogy folytatjuk a kratom használatát, miközben minimalizáljuk a kratom-függőség és az elvonási tünetek kockázatát.

Mit tegyek ahelyett, hogy minden nap Kratomot szednék

Úgy tűnik, hogy a tudomány javasolja a kratom napi szedését. A kratom stratégiai felhasználásával azonban továbbra is élvezheti a kratom előnyeit, miközben minimalizálja annak hátrányait.

Használja a Kratomot szabálytalanul

A kratom szabálytalan használata az egyik legnépszerűbb módszer a kratom-függőség ellen. Ha elmarad a kratom használatától az utolsó adag után 1-2 nappal, akkor képesnek kell lennie arra, hogy "visszaállítsa" a test toleranciáját és csökkentse a függőség valószínűségét.

Használhatja például az "egy nap igen, két nap nem" módot, amely magában foglalja legalább 48 órával a következő kratom-adag beadását. Alternatív megoldásként minden második nap kratomot vehet, miközben minden héten további 48 órás tartózkodást tartózkodik.

Forgassa a törzseket

A legtöbb kratom- eladó sok kratom-fajtát vagy "törzset" árusít. A termesztés és a betakarítás különbségei miatt ezek a törzsek gyakran eltérő koncentrációjú kratom alkaloidokat tartalmaznak. Ezek az alkaloidok - elsősorban a mitragynine és a 7-hydroxymitragynine - elsősorban a növény pszichoaktív tulajdonságainak felelősek.

Például az egyik kratom törzs 1,5% mitraginint tartalmazhat, míg egy másik többet vagy kevesebbet tartalmazhat. A Kratom-függőség azt jelenti, hogy a testje megszokja egy bizonyos mennyiségű alkaloid bevitelét, például a mitragynint. Ennek eredményeként sok kratom-kereskedő és rajongó javasolja a kratom-törzsek változtatását vagy "forgatását". Az elmélet itt az, hogy a különféle kratom törzsek használata csökkentheti esélyét a kratom függőség kialakulására.

Mivel azonban az összes kratom pszichoaktív alkaloidokat, a mitragynint és a 7-hydroxymitragynine-t tartalmaz, nem egyértelmű, hogy a törzs-forgatás megakadályozhatja-e a kratom-függőséget. Az írás óta a kutatók nem értékelték a technikát.

Tartsunk hosszabb tolerancia szünetet

Egyes felhasználók ragaszkodnak ahhoz, hogy a kratomot naponta szedjék, hogy megkönnyítsék a krónikus betegségeket. Ha minden nap kratomot kell használnia, próbáljon meg rendszeres tolerancia szünetet tartani. Ha minden hónapban egy vagy több hétig leállítja az összes kratom-fogyasztást, csökkentheti a függőség kialakulásának esélyét.

Bónuszként a toleranciaszünetek szintén "visszaállítják" a kratom iránti toleranciájukat. Ez azt jelenti, hogy amikor folytatja a kratom szedését, akkor képesnek kell lennie arra, hogy kevesebb kratomot szedjen, és ugyanazokat az előnyöket élvezze, mint a több szedése.

Következtetés

Mint a kávé vagy a cigaretta, a kratom is okozhat függőséget, és mint minden ilyen, ez a legbiztonságosabb, ha mérsékelten használják. A kratom napi használata kratom-függőséghez vezethet, és használatának megszüntetésekor kellemetlen elvonási tünetekkel járhat.

Szerencsére, rendszeres tolerancia szünetekkel vagy a kratom szabálytalan használatával folytathatja a kratom élvezetét, miközben minimalizálja a növény káros mellékhatásait.

Ha többet szeretne megtudni a kratomról, feltétlenül nézze meg a többi kratom forrást !

Hivatkozott munkák

Singh, D., Müller, CP és Vicknasingam, BK (2014). Kratom (Mitragyna speciosa) függőség, megvonási tünetek és vágy a rendszeres használókban. Kábítószer- és alkoholfüggőség , 139 , 132-137. https://doi.org/10.1016/j.drugalcdep.2014.03.017Henningfield, JE, Fant, RV és Wang, DW (2018). A kratom visszaélés lehetősége a szabályozott anyagok 8 tényezője szerint hat: a szabályozásra és a kutatásra gyakorolt ​​hatások. Psychopharmacology , 235 (2), 573-589. https://doi.org/10.1007/s00213-017-4813-4 LETÖLTÉSHassan, Z., Muzaimi, M., Navaratnam, V., Mohammad Yusoff, N., Suhaimi, F., Vadivelu, R., Vicknasingam, B., Amato, D., von Hörsten, S., Ismail, NIW , Jayabalan, N., Hazim, A., Mansor, S. és Müller, C. (2013). Kratomtól a mitragininig és származékaiig: A használat, a visszaélés és a függőség fiziológiai és viselkedésbeli hatásai. Neuroscience & Biohavioral Reviews , 37 , 138-151. https://doi.org/10.1016/j.neubiorev.2012.11.012 LETÖLTÉSProzialeck, WC (2016). Frissítés a Kratom gyógyszerészetéről és jogi státusáról. Az American Osteopathic Association Journal , 116 (12), 802-809. https://doi.org/10.7556/jaoa.2016.156 LETÖLTÉS