Artemisia és koronavírus

2020.10.04


A nagy rohanásban, hogy a koronavírus ellen találjunk hatékony gyógyszert, bizonyos kezdeményezések titokzatos módon ismeretlenek maradnak a népszerű média és az egészségügyi hatóságok számára. Mintha megelégednének csupán azzal, hogy várnak a feltételezett vakcinára - ahogy mások Godot-ra vártak - kizárva minden más megoldást.... Néhány vakmerőséggel és diplomákkal felvértezett fiatal tudós azonban elhatározta, hogy egy TERMÉSZETES ösvényen indul kutatásra....szemben a koronavírussal. 


Négy francia műszaki főiskolás és egy a tübingeni egyetemre járó doktorandusz orvostanhallgató azt javasolják, hogy fordítsuk figyelmünket egy egyszerű növény hatóerejére a Covid 19 ellen. Ez a növény MÁR megmutatta a hatékonyságát járványokban megbetegedett emberek gyógyításánál. Kutatóink mit mondanak ezzel kapcsolatban: A SARS-CoV járvány során 2002 végén és ami aztán 2003-ban elterjedt Kína Guandong tartományában a Hagyományos Kínai Medicinát (HKM) széleskörűen alkalmazták a konvencionális gyógyászat kiegészítéseként. Az új járványra, a SARS-CoV-2-re (COVID-19), ami most újra sújtja az országot, Kína ismételten a hagyományos kínai gyógyászat felé fordult. Egy hibrid megoldást választottak: a COVID-19-cel fertőzött betegek 85 százalékánál a kínai kórházak gyógynövény alapú kezelést adtak a konvencionális vírusellenes szerek kiegészítéseként, vagy azok helyett. Ennek a nyugati országokban példátlan döntésnek a megalapozottságát számos tanulmány bizonyítja, kimutatva a Hagyományos Kínai Gyógyászat eredményességét úgy a megelőzésben mint a gyógyításban. Ilyen módon minden páciens a saját szimptómáinak megfelelően összeállított mintegy tíz gyógynövény keverékét kapta kezelésként.


A kínai kormány minden kórházba elküldte a komplementer kezelések főbb kombinácóit tartalmazó listát. Ezen a listán egy speciális növény játszik különleges szerepet: az Artemisia annua. Ezt a növényt a légzési nehézség tüneteinek kezelésére alkalmazzák, azoknál akik állapota hajlamos súlyosra fordulni és így elfoglalják a helyeket az intenzív osztályokon, továbbá lélegeztető gépek bevetésére szorulnak. Az Artemisia annua azzal az előnnyel rendelkezik, hogy nincs semmiféle káros mellékhatása és nem toxikus. Rendelkezésre áll nagy mennyiségben, és emellett egyáltalán nem drága. A mi öt kutatónk felhívást tett közzé, hogy fogadják el a kínai orvosok tapasztalatát, de sajnos "magas helyeken" ezeket az eredményeket rossz szemmel nézik, gazdasági okokból. Mert ennek a növénynek sikerült MÁR meggyógyítania súlyos betegségeket, ott ahol a kémiai gyógyszerek kudarcot vallottak.
Nevezetesen egy 18 maláriás betegből álló csoportról van szó - életkoruk 14 hónapostól 60 évesig terjedt - amely betegekre az orvosok azt mondták "halálra vannak ítélve". Ezeknél a személyeknél bevetették a rendelkezésre álló terápiás arzenált: kaptak artésunatot kapszulában aztán intravénásan, ami kezelésként az utolsó esély. És akkor egy orvos utolsó megoldásként elfogadta, hogy egy nem igazolt, nem garantált, nem hivatalos természetes terápiát alkalmazzanak... Az utolsó fegyverét, hogy megmentse a betegeket: artemisia annuat! És a szárított leveleken alapuló kezelés 8 napja elég volt ahhoz, hogy ez a 18 "élő-halott" lábra álljon. A történet alig hihető, és ha a világ legjobb kutatói nem foglalták volna részletesen írásba, hogy mi történt, az ember azt hihetné: ez csalás volt. Azonban minden ott van dokumentálva és tudományosan igazolva. A betegek csoportjában a legfantasztikusabb egy 5 éves kisfiú esete, akinek az állapotát "teljesen reménytelen"-nek ítélték. A gyerek mindösssze 5 nap kezelés után lábra állt. A hatodik napon megint tudta végezni szokásos tevékenységeit. Az artemsia annua újra ÉLETET adott neki. És a 17 többi betegnek...szintén!


Egy egyszerű növény ....aki meg tudna gyógyítani több, mint 200 millió maláriás beteget a világon... ....aki hihetetlen perspektívákat nyújt a rák és a LYME kór gyógyításában ...egy olyan kezeléssel, ami alig 3 euróba kerül havonta... Egy ilyen RENDKÍVÜL FONTOS informácónak ott kellene szerepelnie minden újság címlapján! Emberek ezrei, sokszor a legszegényebbek, akiknek nincs módjuk kezeléshez jutni, részesülhetnének ebben a kezelésben, percet sem késlekedve. Főként, hogy más kutatások, például a washingtoni egyetemen, kimutatták, hogy a fő hatóanyaga, az artemisinin képes arra, hogy a tüdő rákos sejtjeinek 30%-át gyorsan elpusztítsa. Más kutatásokat többféle más rákos megbetegedéssel kapcsolatban végeztek (prosztata, belek): az artemisinin vassal kombinálva szelektíven elpusztítja a rákos sejteket. Dr. Len Saputo odáig ment, hogy az artemisinint "rákellenes intelligens bombának" nevezte. E növény hatékonysága felette áll a gyógyszerekének. Ha ez a növény egy olyan új molkula lenne, amit laboratóriumban gyártottak, már elárasztaná a piacot. Ez fog egyébként történni a kis hatékonyságú oltóanyaggal, amit hamarosan kínálni fognak."


Az igazi tét anyagi jellegű: Egyedül a 2017-es évben a tíz legnagyobb multinacionális gyógyszergyártó üzleti forgalma közel 400 milliárd euro volt. Nem hagyják, hogy szárított levelek, tövek és virágok, amiket nem lehet szabadalmaztatni megöljék az aranytojást tojó tyúkot! Hogyan lehet elfogadni, hogy egyszerű gyógyteák meg tudjanak súlyos betegségeket gyógyítani? Ez túl "egyszerű", nem eléggé "intelligens"!


És mégis... A legélenjáróbb tudomány napjainkban hatalmas erőt tulajdonít a gyógynövényeknek! Ez érvényes az artemisia annuára, de érvényes számtalan más gyógynövényre is, amelyek képesek megsemmisíteni a legsúlyosabb, leginkább megnyomorító betegségeket. Az artemisia annua hatása az immunrendszerre a Covid-19 fertőzések esetében: Számos korábbi járvány idején alkalmaztak már növényi alapú gyógyszereket , ahogyan a MERS CoV (2012) és a SARS-CoV (2013) esetében, illetve számos szezonális járványnál (influenza, dengue láz) ellen is. Az artemisia annua elismert vírusölő hatással rendelkezik ( bizonyítottan pl. hepatitis C, 2-es típusú dengue láz, hanta vírus, poliovírus esetében) a benne található flavonoidoknak, a quercétine-nek és a dicaffeoyliquinique savaknak köszönhetően. Bebizonyosodott, hogy ezek gátolják az enzimaktivitást MERS CoV/3 és SARS CoV/2 fertőzés esetén. A növény számos biomolekulája és magas ásványanyag tartalma fontos szerepet játszik az immunerősítő, vírusölő, antioxidáns és gyulladásellenes hatásában. Igen jelentős A és E vitamin tartalma is van, Az artemisia annua erősíti a kimerült immunrendszert és modulálni tudja a fellángoló gyulladási folyamatot a Covid-19 fertőzöttség során - ahogy ez már más vírus és paraziták okozta fertőzések során beigazolódott.


Vírus ellenes hatás a növény alkotórészeinek köszönhetően: Az artemisia annua vírusellenes hatásának megnyilvánulása: stimulálja az immunrendszer működését olyan módon, hogy szabályozza az IL-6, IL-10 citokinek és a TNF alfa termelődését, és stimulálja a CD4 és CD8 keletkezését. A szárított növénynek tea formájában történő fogyasztásakor az emberi szervezetben jobban hasznosul az artemisin, jobban átjut a bélfalon és háromszorosan jobban oldódik, mint a tiszta artemisinin. Flavonoidok (Chalcones és quercétine) -antioxidáns és vírusellenes hatás Dicaféylquiniques/chlorogéniques savak- hepatitis és egyéb vírusfertőzések elleni hatás Stérols : igazolt vírusgátló hatás Polysaccharidok : stimulálja a sejtek tumor elleni védekezőképességét Triterpenes - teában Fokozza és stabilizálja a malária lefolyása alatt a vérlemezkék szintjét, ezáltal növeli a túlélési esélyt. Egy brazíliai kísérlet szerint az artemisia annua teájával kezelt betegeknél rövidebb volt a vérzések időtartama, mint az (artemisisin-nel) kezelteké. Selénium, Cink - a 3 cinkben leggazdagabb növények egyike. Fontos szerepe van a vírusok, gombák és baktériumok elleni védekezésben Cink és aminósavak : az artemisia annua gazdag cinkben és argininben. A cink-arginin együttese a sokféle a növény által tartalmazott létfontosságú aminósavval együtt javítják és szabályozzák a velünk született immunitást. Potassium, saponin - potassium nagyon magas koncentrácóban van jelen, ez magyarázza az antioxidáns hatást, a saponin a sejtimmunitást stimulálja.


A koronavírus-fertőzöttség állapota nagy kihívás az immunrendszer számára sejtszinten. Az artemisia annua rendelkezik egy már ismert parazitaölő hatással, de ugyanígy vírusellenes hatással is (a HSV1, poliovírus, hepatitisC, 2-es típusú dengue láz vírusa, hanta vírus esetében)-köszönhetően a növény által tartalmazott flavonoidoknak quercétin-nek és a dicaffeoyliquinique savaknak. Ezek a molekulák bizonyítottan akadályozták a MERSCOV/3 és a SARS-CoV2 enzimaktivitását. A növényben található saponinek stimulálják az artemisinin biodiszponibilitását, a sejtimmunitást és fokozzák az antitestek termelődését. Polyphénol-tartalma segíti a hidrogénperoxyd képződését, ami erős antioxídáns. Az artemisia annua polysaccharidjai fokozzák az Interleukin 4 termelődését. A DihydroArtémisinin csökkenti a gyulladástkeltő cytokinek termelődését és növeli a TCD8 lymphociták mennyiségét. Ez is hatékony antioxidáns. A növény nagy koncentrátumban tartalmaz cinket. Ez nélkülözhetetlenül szükséges a koronavírus által kimerített immunrendszer erősítéséhez. A cink antioxidánsként is hat, védi a sejteket a gyulladásos reakció során keletkező szabadgyökök károsító hatásával szemben. A szintén nagy mennyiségben tartalmazott szelén csökkenti az interleukin 8 szintjét, szabályozza az interleukin 2 koncentrácóját és stimulálja a CD4 lymphociták termelődését. Az artemisia annua rendkívül gazdag A és E vitaminokban, ezek ismert hatása, hogy csökkentik a vírusfertőzés mortalitását. Az artemisia annua teája kevés sodiumot tartalmaz, de gazdag potassiumban és minden fontos aminósavban, köztük Argininben.


Összefoglalva: ezeknek a biomolekuláknak köszönhetően az artemisia annua fogyasztása erősíti a kimerült immunrendszert, és csökkenti a COVID-19 vírusfertőzés által kiváltott gyulladás kiterjedését - ahogy ez a növény ezt mát korábbi súlyos vírus és parazita-fertőzések eseteiben bizonyította. Felhívás a COVID-19 elleni küzdelemr e- csökkenteni a járványt az artemisia annua gyógynövénnyel (ONG: La Maison de l'Artemisia) A maszkok használata nem elég. A megelőzést kell erősíteni. Kínában a SARSCoV ellen (2013-ban) használták már a gyógynövényeket és használták a mostani járvány idején is.
Az artemisia annua szárított leveleiből készített főzet (tea) is hatásos a prevencióban és a betegek kezelésénél - a kapott gyógyszereikhez társítva segíthet, hogy az állapotuk kritikusra ne forduljon. A L'ONG La Maison de l'Artemisia azonnal és díjtalanul tudna szállítani a növényből a kórházi intenzív osztályok dolgozóinak. Egyébként 10 tonnányi elegendő lenne ahhoz, hogy a növényből készített főzetet a legsúlyosabb betegek naponta kaphassák és ez hozzájáruljon ahhoz, a járvány megállítható legyen Franciaországban és egész Európában. Afrikában jelenleg 1000 tonna artemisia annua mobilizálható rövid idő alatt. Természetesen szükségesek az olyan előzetes klinikai vizsgálatok, amelyek igazolják ennek a kezelésnek az eredményességét.
1. Az artemisia annua hatása fertőzések ellen már ismert, az artemisinin hatásosságát igazoló orvosi felfedezés pedig orvosi Nobel-díjjal lett jutalmazva 2015-ben (Youyou Tu, kínai orvos)
A következő vírusok elleni hatásosság nyert bizonyítást: hepatitis B és C, HSV, Epstein-Barr, SARS-COV 19
2. A kínai egészségügyi hatóságok nemrég közölték (cikk/ 2020.02.17.), hogy a COVID- 19 fertőzöttek 85 százalékánál gyógynövénykeverékeket alkalmaztak a gyógyszeres terápia kiegészítéséhez (köztük az artemisia annua gyógynövényt) súlyos tüdőproblémák esetében, és a kezelés hozzájárult a járvány megállításához.
3. A WHO 2004-ben támogatott a SARS-CoV fertőzéssel kapcsolatban egy olyan tanulmányt, amely össszehasonlította a különböző kezelési módokat. Az eredmények azt mutatták, hogy ha konvencionális kezelést gyógynövény-főzetekkel (köztük az artemisia annua növény teájával) egészítették ki, ez hatékony a tünetek csökkentésében.
4. Egy olyan járványhelyzetben, mint a mostani, amikor a gyógyszerek klinikai teszteléséhez idő kell, az első védelmi vonalban bevethetőek lehetnének azok a természetes szerek - melyeknek bizonyítottan nincs ártó hatásuk - és amelyek azonnal rendelkezésre állnak, így időt lehetne nyerni.
5. Az artemisia annua nem toxikus gyógynövény, amely több száz aktív alkotórésszel rendelkezik nagyszámú fertőző betegség ellen. Könnyen beszerezhető nagy tételben, nem drága, és nincs semmiféle káros mellékhatása.
Anti-SARS hatásúnak bizonyult még a tudományos szakirodalom szerint számos gyógynövény, köztük a következők: Lycoris radiata, Lindera aggregate, Isatis
indigotica, Torreyanuncifera, Houttuynia cordata. A Pelargonium sidoide és a Taraxacum officinale is influenza ellenes hatásúak, akadályozzák a vírusok behatolását és a vírusok főbb enzimműködésének aktivitását.
(Bureau d'études Inter-Culturel)


Madagaszkárból érkezik a megoldás a Covid-19 világjárvánnyal szemben?
Április 19-én a madagaszkári elnök, Andry Rajoelina bejelentette, hogy a Madagaszkári Alkalmazott Kutatások Intézete hatásos terápiát állított fel a koronavírus ellen. Egy ígéretes gyógyszer születése: Andry Rajoelina madagaszkári elnök meggyőződése, hogy országa világméretű szerepet fog játszani a vírus megállításában. Az elnök április 8-án megemlített egy hagyományos növények alapján készült csodagyógyszert, és április 19-én hivatalossá tette közzétételét. "Kedves Honfitársaim, ezúton hivatalosan bejelentem, hogy az IMRA (Madagaszkári Alkalmazott Kutatások Intézete) által végzett kísérletek egy továbbfejlesztett hagyományos gyógyszer megalkotásával a vírus ellen eredményesek voltak. Elmondhatjuk, hogy a gyógyító hatások meggyőzöek voltak Madagaszkáron a Covid-19 fertőzésben megbetegedettek esetében. A bejelentés egy több, mint egy hónapig tartó kutatás végén történt, melyet az IMRA kutatói folytattak a kormány támogatásával, továbbá az USA és Kína kutatóinak közreműködésével, akik a Nagy Szigettel együtt részt vettek a kezelés megalkotásának folyamatában.


Megelőző és gyógyító kezelés:

Az első ígéretes klinikai kísérletek után április 20. történt a nemzeti szinten hivatalosan bejelentett "CVO vagy Covid- Organics" nevű továbbfejlesztett gyógyszer elfogadása, amely artemisia annuából és madagaszkári gyógynövényekből áll. Ezt a kezelést először betegségmegelőzés céljából az iskolába visszatérni készülő gyerekek fogják kapni, hogy az immunrendszerüket megerősítse. Egy hónappal azután, hogy az egészségügyi szükségállapot hatályba lépett, a fokozatos feloldás kontextusában egy hagyományos gyógyszer helyi gyártásának bejelentése alkalmat adott arra, hogy megvilágítsák a gyógyszer összetételét, amelyben az artemisia annua gyógynövényt mint a Covid-19-et megelőző és gyógyító terápia alapját társítják még további helyi gyógynövényekkel. A hatékonyság bizonyítására érdemes megemlíteni azoknak a pácienseknek a kezelését, akik itt, a Nagy Szigeten betegedtek meg a vírustól. A mai napig a szigeten 39 páciens gyógyult meg ennek a gyógyszernek köszönhetően, és nem volt egyetlen haláleset sem.


Artemisia annua, egy közismert malária ellenes szer:

Az artemisia egy széleskörűen használt növény, amelynek ismert a malária elleni hatékonysága, s ezt Madagaszkáron Prof. Alberto Rakoto Ratsimamanga, az IMRA alapítója tanulmányozta először. Az IMRA kutatói, hogy kidolgozzák a Covid-Organics-ot, azokra a munkáikra támaszkodtak, amelyeket évek óta folytatnak a malária ellen, miközben nemzetközi szinten a Klorokinre, egy másik malária ellenes szerre alapozott klinikai kísérletek szintén ígéretes lehetőséget képviselnek. 


Úton a nemzetközi érvényesítés felé?

Hogy ennek a gyógyszernek a megbízhatóságát nemzetközi szinten megalapozzák, Andry Rajoelina bejelentette, hogy hamarosan terápiás kísérletek fognak kezdődni külföldi laboratóriumokban. Jelenleg ebben az irányban zajlanak tárgyalások. Amíg még váratnak magukra bizonyos pontosítások, addig vitathatatlanul ez a kezelés jelent egy érdekes utat, úgy a megelőzésben mint a gyógyításban. Az Artemisia annua, amit Madagaszkáron már a 60-as években alkalmaztak, Kínában és Afrikában is bizonyított már egyszer és mindenkorra a malária ellen, Kína pedig a Covid-19 ellen is használta. Ha a madagaszkári kutatás eredményeit ratifikálják nemzetközi szinten, akkor a CVO-nak az a dupla előnye lenne, hogy nem lenne szükség egy nehezen létrehozható termelési láncra, nagy mértékben lehetne előállítani a gyógyszert, minthogy ennek az országnak van a világon a legnagyobb artemisia-tartaléka. Ennek az előrehaladásnak köszönhetően - még ha fel is dúlná az orvosi konszenzust - Madagaszkár előtérbe kerülhetne a nemzetközi egészségügy területén, s ez áldás lenne az ország számára. A Madagaszkári Köztársaság elnöke, Andry Rajoelina vasárnap este bejelentette, hogy az Albert Rakoto-Ratsimamanga laboratórium kidolgozott egy hatásos szert a Covid-19 ellen. A Covid-Organics egy a Nagy Szigeten termelt növényt tartalmaz, ellene fordulva a WHO véleményének
(Fabrice Floch, 2020.április 20.-21.)


Mi lesz a világ tudósainak a reakciója? Nehéz megmondani. A vélemények ismételten nagyon meg fognak oszlani. Az IMRA (Madagaszkári Alkalmazott Kutatások Intézete) laboratóriumának kutatói kifejlesztették a Covid-Organics-ot, felhasználva többek között a Madagaszkáron termesztett és a malária ellei küzdelemben felhasznált növény, az artemisia molekuláit. Mindez a madagaszkári elnök engedélyével, szemben a WHO álláspontjával. Emlékeztetőül: a WHO becslései szerint 405 000 ember halt meg maláriában 2018-ban. Ez egy olyan vírus , amit a tigrisszúnyogok terjesztenek bolygónk szegény országaiban. Kínában ugyanúgy, mint Afrikában a betegek artemisiát használnak gyógyszerként. Egy olyan növényt, amit a WHO betiltott, mert hogy "állítólag veszélyes"...


Az Artemisia az IMRA kutatásainak középpontjában évek óta:
Az IMRA több hét óta dolgozott egy lehetséges kezelésen a Covid-19 ellen. A kutatók a Covid-Organics kifejlesztésében azokra a munkákra támaszkodtak, amelyeket évek óta folytatnak a malária ellen. 2020. március végétől kezdődően Andry Rajoelina tudatta, hogy feltaláltak egy gyógyszert - ahogy erről a Madagascar-Tribune március 27-én pénteken írt is. Vasárnap este a televízióban megszólalt az elnök és hivatalosan megerősítette a hírt. A légzési nehézségben lévő emberek kezelése: az elnök kifejtette: " Azok a betegek, akiket Covid-Organics-szal kezeltek, meggyógyultak."
(írja az Express de Madagascar)
Folytatva a nyilatkozatot, kifejtette, hogy ennek a gyógyszernek köszönhetően Madagaszkáron jelenleg 39 a gyógyult betegek száma, elhalálozás pedig nem történt. Hozzátette. "A légzési nehézséggel küzdő betegeket kihúzták a bajból, és ők már elhagyták a kórházat." A Covid-Organics április 20-án, hétfőn lesz hivatalosan útjára bocsájtva. Azok a gyerekek fogják majd szedni, akik hamarosan visszatérnek az iskolákba. A madagaszkári elnök szerint ez a gyógyszer "prevencióra alkalmas, minthogy erősíti az immunrendszert és gyógyerejű a koronavírustól fertőzött betegek kezelése során." (Midi-Madagascar)
Ezt a gyógynövényt elsősorban a szegény országok termelik.
Meg kell várni, hogy a nemzetközi kutatók megerősítsék, de ahogy a madagaszkári újságok írják, ez az információ fel fogja borítani a nemzetközi orvosvilág felépített rendjét. A Covid-Organics-nak köszönhetően Madagaszkár a nemzetközi orvosi színtér előterébe tudna kerülni felforgatva a pénzügyi világot. Minthogy az artemisia annua termelői elsősorban Madagaszkár, Afrika és Ázsia.