A Red Bali Kratom a legjobb Kratom a fájdalom ellen?

2021.01.22

Sok kratom felhasználó támaszkodik erre a gyógynövényre, hogy megbirkózzon a fájdalommal. Természetesen a kratom lehetővé teszi, hogy emberek milliói fájdalommentes életet éljenek. Emellett sok új felhasználó kíváncsi a legjobb fájdalomcsillapító hatásra és arra, hogy miként lehet a kratommal enyhíteni a fájdalmat . A Red Bali kratom az egyik legnépszerűbb törzs a felhasználók számára, akik enyhíteni akarják a fájdalmat. Fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően ez a törzs a kratom közösség kedvencévé vált. A piros Bali kratom a legjobb a  fájadlomra? Tudja meg velünk!

Mik a különböző Kratom típusok?

A Kratom egy fa a Rubiaceae családból, amely Délkelet-Ázsiában nő. Levelei több mint 40 alkaloidot tartalmaznak, amelyek stimulálják a mu, delta és kappa receptorokat. Így képes a kratom a következő hatásokat kiváltani:

 • Fájdalomcsillapítás
 • Serkentés
 • Kikapcsolódás
 • Eufória
 • Nyugtatás

Észre fogja venni, hogy ezek a hatások nagyon különbözőek. És miért fordul elő ez? A Kratom alkaloidok nagyon különös módon hatnak; alacsonyabb vagy mérsékeltebb dózisoknál jobban stimulálnak, nagyobb dózisoknál pedig nyugtathatnak. De három különböző típusú kratom is létezik, és mindegyiknek különböző hatása lehet:

 • Fehér kratom: Általában a fehér kratom törzsek stimulálóbbak és eufórikusabbak. Általában ők is a legjobb választás az összpontosítás és a termelékenység javítására.
 • Piros kratom: Ezek a törzsek rendelkeznek a legtöbb nyugtató tulajdonsággal. Ezért a vörös kratom nagyszerű lehet az álmatlanság elleni küzdelemben is.
 • Zöld kratom: A zöld törzsek egyfajta középút a fehér és a vörös törzsek között. Pihentetőek, eufórikusak, energizálóak és fájdalomcsillapítók. De enyhébbek, mint a vörös és fehér törzsek. Mindazonáltal a zöld kratom törzsek a kedvenc választás sok felhasználó számára, és nagyszerű lehetőség a kratom újoncok számára.

De e három fő típus mellett számos kratom törzs (vagy altípus) is megtalálható. Találhat például piros Bali kratomot, fehér Sumatra kratomot vagy zöld maláj kratomot. Ezeknek a törzseknek saját alkaloidkoncentrációjuk is van, ezért egyedi hatáscsoportjuk lehet. Például a magasabb 7-hidroxi-nitragynin-alkaloid szinttel rendelkező kratom törzsek általában hatékonyabban enyhítik a fájdalmat. 

Piros Bali Kratom: Ez a Kratom a legjobb a fájdalomra?

A Red Bali kratom az egyik legjobb törzs a fájdalom enyhítésére. Ezért ez az egyik legnépszerűbb kratom törzs a piacon. Ez a kratom törzs magasabb szintű kratom fő alkaloidjait tartalmazza: mitragynint és 7-hidroxi-mitragynint. A mitragynin a kratom leggyakoribb alkaloidja. Neve a kratom botanikai névhez ( Mitragyna speciosa ) kapcsolódik. Másrészt a 7-hidroxi-nitragynin nem tartozik a legelterjedtebb kratom-alkaloidok közé - sőt, nagyon kis mennyiségben van jelen. Potenciája miatt azonban a 7-hidroxi-nitragynin felelős a kratom számos hatásáért, beleértve a fájdalomcsillapítást és a relaxációt is.

Alkaloidtartalmának köszönhetően a Red Bali kratom az egyik leghatékonyabb törzs a fájdalom kezelésében . A többi vörös törzshez hasonlóan erős relaxáló hatása is van, amely nagy dózisok esetén nyugtatóvá válhat. De ennek a törzsnek erős eufórikus tulajdonságai is vannak, ami azt is jelenti, hogy javíthatja a hangulatát és elősegítheti a boldogság pillanatait. A Red Bali kratom kiváló választás lehet az álmatlanság legyőzésére is, különösen, ha álmatlanságához fájdalom kapcsolódik vagy súlyosbítja őket.

De vajon a piros Bali kratom enyhíti-e a legjobban a fájdalmat? Sok felhasználónak ez a tapasztalata. A kratom azonban minden egyes egyént különböző módon érinthet. Az is nagyon személyes és szubjektív, hogy egy személy hogyan érzékeli a kratom hatásait. Ennek ellenére a vörös Bali kratom sok felhasználó kedvenc törzse. Továbbá sok felhasználó számára ez a fajta nagyon jónak tűnik a szorongás elleni küzdelemben.

Hogyan kell használni a Red Bali Kratomot?

A Red Bali kratom a fájdalomcsillapítás egyik legjobb törzse, ha nem is a legjobb. Bizonyos tényezőket azonban figyelembe kell venni a biztonságos használat érdekében.

Potenciálja miatt a piros Bali nem biztos, hogy a legjobb megoldás az új kratomfelhasználók számára. De ha még nem ismeri a kratomot, és még mindig szeretné kipróbálni ezt a törzset, akkor nagyon óvatosnak kell lennie az adagolással kapcsolatban. A megfelelő kratom adagolás a különböző tényezőktől (például súlyától, tolerancia szintjétől vagy a kívánt hatásoktól függően) változhat. Azonban a következő útmutatót használhatja referenciaként a Red Bali kratom adagolásához:

 • 1-2 gramm: Ha Ön még nem ismeri a kratomot, ez a kis adag jó módja a kezdésnek. 0,5 grammot vehet be, ha 30 perc múlva nem érez semmilyen hatást.
 • 2-3 gramm: Bár ez sok felhasználónak alacsony dózis, mégis nagyon hatékony lehet. Ne feledje, hogy amikor a kratomról beszélünk, a kevesebb gyakran több.
 • 4-6 gramm: Ez a mennyiség mérsékelt adag. Sok felhasználónak elégnek kell lennie (hacsak még nem építette ki a toleranciát), de túl sok lesz, ha még nem ismeri a kratomot.
 • 6 gramm felett: Ez az adag nagyon magas, és nem túl ajánlott. Hatása túlságosan nyugtató és elárasztó lehet.

A kratom mellékhatásokat is okozhat, amelyek gyakran a nagy dózisok miatt következnek be. Ezek a mellékhatások lehetnek hányinger, kiszáradás, szédülés, fejfájás vagy a szem megingása. Ezért kerülje a nagy adagok bevételét, különösen akkor, ha ilyen erős törzset alkalmaz. Ezenkívül a vörös Bali kratom növelheti a székrekedés kockázatát is. A székrekedés a kratom gyakori mellékhatása, és magas 7-hidroxi-mitragynin-koncentrációja miatt (amelynek hasmenéscsökkentő tulajdonságai vannak) a vörös Bali kratom ronthatja ezt az állapotot. Végül, magasabb alkaloidtartalma miatt ez a kratom törzs a tolerancia gyorsabbá tételére is képes. A tolerancia megelőzése érdekében megteheti, hogy kerüli a kratom mindennapi használatát, és rendszeresen váltogassa a kratom törzseket.