A Kratom hatása a depresszióra

2020.08.05

"Időről időre szomorúak vagy szomorúnak érzik magukat." Meglehetősen könnyebben sok ember utalt erre "depressziós" állapotban. A depresszió azonban súlyos állapot, amely sokkal túlmutat, mint az időnkénti szomorú érzés.

A depresszió súlyos állapot, amely az agy neurotranszmittereit érinti. Ez hónapokig vagy akár hetekig is eltarthat. És hatással van mind pszichológiai, mind fizikai egészségünkre. Manapság sokan azon gondolkodnak, hogy hasznos-e a kratom használata depresszió esetén.

A Kratom segíthet enyhíteni a depressziót , de nem gyógyítja meg. Ez azt jelenti, hogy a kratom haszontalan a depresszió kezelésében? Nem! Amint azt ebben a cikkben megmutatjuk, az antidepresszánsok sem gyógyítják a depressziót , hanem csak a tüneteket fedik le. Pontosan ezt teheti a kratom az Ön számára. De nagy különbséggel: az antidepresszánsokkal ellentétben a kratom nem fogja károsítani az egészségét.

Mi okozza a depressziót?

Nehéz megmondani a depresszió pontos okait. Számos tényező releváns a depresszió kialakulásában. És általában sokan vélekednek arról, hogy a depresszió ezeknek a tényezőknek a kombinációja.

A depresszióhoz általában kapcsolódó tényezők:

 • Alkohol vagy kábítószer-használat
 • Kevés önbizalom
 • Hosszú betegségek vagy súlyos betegségek
 • Hosszú stressz
 • Bizonyos, időben meghosszabbodott események (visszaélések, tartós munkanélküliség stb.)
 • Genetika. Ha korábban depressziós volt a családjában, akkor nagyobb esélye lesz annak szenvedésére.

Egyes egyedi események (például egy szeretett ember elvesztése, egy kapcsolat megszűnése stb.) depressziót válthatnak ki azokban az emberekben, akik már szenvednek a többi tényezőtől. De a depresszió a biokémiai folyamatokhoz, az agyunkban vagy a hormonunkban található vegyi anyagok kiegyensúlyozatlanságához is kapcsolódik. Megállapítottuk továbbá, hogy a depresszióban szenvedő emberek általában kisebb hippokampussal rendelkeznek. A hippokampusz az agy területe, amely felelős az emlékek tárolásáért.

A depresszió tünetei

A depresszió általános tünetei a következők:

 • Folyamatos szomorúság
 • Energiavesztés
 • A hangulat elvesztése
 • Koncentrációs nehézség
 • Memóriavesztés
 • Hiányoznak azok a tevékenységek, amelyek korábban kielégítőek voltak
 • Alvászavarok (az álmatlanságtól a túl sok alvásig)
 • Táplálkozási zavarok
 • Az érzés, hogy haszontalan vagy értéktelen 
 • Öngyilkossági gondolatok

Hagyományos depressziós gyógyszerek

A 19 -én , és a korai 20 -én században voltak különböző módon a depresszió kezelésére: lovaglás, vízbe merülés, az elektrosokk és még lobotómia. Az agyi kutatás csak az 1950-es és 1960-as években vezetett az első antidepresszánsok megjelenéséig.

Manapság a leggyakoribb antidepresszánsok a szelektív szerotonin visszavétel-gátlók (SSRI) és a szerotonin és a noradrenalin visszavétel-gátlók (SNRI). Megakadályozzák, hogy a szerotonin felszívódjon a vérünkben, miután teljesítette az idegek közötti jelek összekötésének "küldetését". Ne feledje, hogy testünk nem hoz létre új szerotonint , hanem újra felhasználja azt

Fontos: az antidepresszánsok nem gyógyítják a depressziót . Csak ideiglenes mentességet nyújtanak. És sok ember számára még csak nem is működnek. Ennek oka az, hogy a szerotoninszint növelése nem foglalkozik a probléma gyökerével, csak eltakarja a tüneteket.

Hogyan segíthet a Kratom a depresszió kezelésében?

A kratom depresszióval történő használata nagyon hasznos lehet. A Kratom tulajdonságai:

 • Növelheti hangulatot és az energiát
 • Javíthetja a figyelmet és a memóriát
 • Segíthet pihenni
 • Enyhítheti a fájdalmat

A depresszió kezelésében a kratom segíthet enyhíteni a tüneteket. És ez megkönnyebbülést jelent, még ha csak átmeneti is is. Mivel a kratom nem képes gyógyítani a depressziót, nem szabad használni minden nap.

Melyik Kratom törzsek a legjobbak a depresszióhoz?

A kratom hatása a használt törzstől függően változhat. Például a vörös kratom fajták (mint például a Red Thai, a Bali kratom vagy a Red Kali) pihentetőbb hatásokat biztosítanak. A felhasználók szerint ezek a törzsek a kratom leginkább fájdalomcsillapító típusai.

A zöld és a fehér törzsek fokozzák a hangulatot és az energiát.

Olvassa el ezt a cikket , hogy többet megtudjon a kratom törzseiről és azok hatásáról.

Kratom adagolás depresszióhoz

A hatékonysághoz szükséges kratom adag a felhasználótól függően változhat. Emiatt bölcs dolog kicsi vagy közepes adagokkal kezdeni. A depresszió esetén ez az adag 2,5 és 5 gramm között lehet. Mindenesetre kerülje a 8 grammnál nagyobb adagokat.

Egyes felhasználók szerint a kratom és az orbáncfű (hypericum) kombinációja hatékonyabb keverék a depresszió tüneteinek kezelésére. Az orbáncfű a depresszió természetes gyógymódja, nagyon gyakori Európában. Ugyanakkor a gyógynövényről közzétett összes vizsgálat nem ért egyet a gyógyszer hatékonyságával a depresszió kezelésében. Egyes tanulmányok szerint az orbáncfű használata ellensúlyozhatja más gyógyszereket. Tehát nem javasolt kratom együttes használata az orbáncfűvel.