A Kratom előnyei a nők számára

2020.08.04

A Kratom ( Mitragyna speciosa ) egy olyan fa a Rubiaceae családban, amely hatásainak köszönhetően hihetetlenül népszerűvé vált. Manapság emberek milliói használják a kratomot számos egészségügyi probléma kezelésére. Úgy tűnik, hogy a Kratom az egyik legjobb természetes termék a fájdalom, depresszió vagy szorongás kezelésére. Úgy tűnik, hogy ezek közül a betegségek közül jópár sokkal több nőt érint, mint férfit. Ez az oka annak, hogy a kratom nagy szövetségese lehet a nők egészségének. Szeretne többet megtudni a kratom előnyeiről a nők számára? Olvasson tovább!

A Kratom egészségügyi előnyei és hatásai

A Kratom port a kratom levelekből készítik. A Mitragyna speciosa , vagy a kratom , egy fa a Dél-Ázsiában őshonos, a kávéval azonos családba tartozik. A kratom botanikai neve a mitragyninre utal, a kratom legelterjedtebb alkaloidjára. De a mitragynin nem az egyetlen alkaloid, amelyet a kratomban található. Valójában a kratom levelek több mint 20 alkaloidot és más aktív vegyületet tartalmaznak. Ezen alkaloidok többsége a mu és delta receptorokra hat, amelyek az ember opioid rendszerének részei .

Mindannyiunknak van opioid rendszere, csakúgy, mint légzési vagy emésztőrendszerünk. Az opioid rendszer kezeli a fájdalmat, a hangulatot, a stresszt, az energiaszintet, a stresszt és a jutalmakra adott válaszokat. Ezért, ha ezen emberi rendszerre hat, a kratom a következő hatásokat hozhatja:

 • Fájdalomcsillapítás
 • Pihenés
 • Eufória
 • stimuláció
 • Pozitív hangulat
 • Nyugtatás

Ezeknek a hatásoknak köszönhetően emberek milliói használják a kratomot:

 • fájdalom enyhítésére (krónikus vagy akut)
 • megbirkózni a szorongással és a stresszel
 • enyhíteni a depresszió tüneteit
 • harcolni a fáradtság ellen, és energiát nyerni
 • a hangulat javítására
 • álmatlanság ellen
 • opiát-megvonás tüneteinek enyhítése

Tehát nem csoda, hogy a kratom annyira népszerűvé vált. Kevés olyan termék van (természetes vagy szintetikus), amely képes lefedni ilyen széles hatást. Ennek ellenére a kratomnak mellékhatásai is vannak, ezért az embereknek bizonyos óvintézkedéseket kell tenniük használat közben. De ezzel később foglalkozunk ebben a cikkben.  Ideje bemutatni a kratom előnyeit a nők számára.

A Kratom előnyei a nők számára

Vannak bizonyos feltételek és egészségügyi problémák, amelyek gyakoribbak a nőkben, mint a férfiakban. Így például a krónikus fájdalomtól, depressziótól vagy fáradtságtól szenvedő emberek többsége nő. Ennek az elterjedtségnek az okai nem egyértelműek, de nem tagadható, hogy a nők jobban sebezhetőbbek ezen egészségügyi problémák által.

Itt van, amikor a kratom segíthet. Hatásainak köszönhetően ugyanis a kratom nagy szövetségese lehet azoknak a nőknek, akik ezekben a problémákban szenvednek. A nők számára a kratomnak számos előnye van, mivel a kratom enyhítheti a fájdalmat, segíthet a fáradtság leküzdésében vagy enyhítheti a depresszió néhány tünetét. Sőt, elég gyakran van kapcsolat a betegségek között. Ezért a kratom használatával csökkentheti ezen állapotok tüneteit. Az alábbi szakaszokban megvitatjuk, hogy a kratom miként segíthet ezen egészségügyi problémák mindegyikében.

Kratom a krónikus fájdalomra

A fibromyalgiában és lupusban szenvedő emberek 70-90 százaléka nő. De több nő szenved artritiszben is, mint férfi. A Kratomot gyakran dicsérik fájdalomcsillapító tulajdonságai miatt. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a kratom sok ember számára lehetővé teszi, hogy visszatérjenek normális életükhöz, a fájdalommentes élethez. A kratom fájdalomcsillapító hatása az alkaloidjaiból, elsősorban a 7-hidroxi-mitragininből származik, ezenkívül a kratomnak gyulladásgátló hatásai is vannak, tehát enyhítheti a gyulladásos fájdalmat.

Általában véve a vörös kratom típusok a leghatékonyabbak a fájdalom kezelésére, alkaloid tartalmuk miatt. Ugyanakkor minden kratom típus rendelkezik fájdalomcsillapító hatással, és segíthet enyhíteni a fájdalmat.

Kratom a depresszió ellen

A depresszió egy másik állapot, amely szintén több nőt érint, mint férfit. Eufórikus és szorongásoldó hatásának köszönhetően a kratom segíthet enyhíteni a depresszió tüneteit. Ugyanakkor sem a kratom, sem más anyagok nem gyógyítják a depressziót, ennek ellenére sok ember a kratomot nagy szövetségesnek találta a tünetek enyhítésében.

Nem ritka, hogy a depresszió más állapotokkal, például fibromialgiával társul. Ezért a kratom használata segíthet enyhíteni mindkét problémát. De milyen kratom típusokat kell használni a depresszió kezelésére? A legtöbb felhasználó egyetért azzal, hogy a fehér és zöld kratom típusok általában a legjobb választások a depresszió tüneteinek kezelésére, sőt, fájdalomcsillapító hatásuk is van.

Kratom a fáradtság ellen

A fáradtság ismét olyan probléma, amely gyakran több nőt érint, mint férfiakat. A fáradtság okai ismét krónikus fájdalommal vagy depresszióval kapcsolatosak. De vannak más okok is, amelyek miatt a fáradtság több nőt érint, mint férfiakat, például a menopauza.

A kratom alacsony adagokban történő felhasználása segít növelni az energiaszintet, és a koffeinnel ellentétben a kratom nem okoz remegést. A fehér kratom törzsek általában a legalapvetőbb típusú kratomok, nagyon jól képesek megbirkózni a depresszióval, és még fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Hogyan kell használni a Kratomot?

A kratom szedésének sokféle módja van, és hogy melyik a jobb, kizárólag öntől és személyes preferenciáitól függ.

 • Kratom tea: Valószínű, hogy ez a kratom fogyasztásának leggyakoribb módja. Ez lehetővé teszi a gyors hatást, és megakadályozhat néhány mellékhatást (például gyomorproblémákat). A negatív csupán az benne, hogy nem jó az íze. Vagyis nem mindenki szereti.
 • Dobás a szájba és leöblítés: Sok kratom-felhasználó úgy dönt, hogy egyenesen a szájába dobja és leöblíti a kratomot, mert az lehetővé teszi a gyors hatást. Először azonban kicsit nehéz lehet és furcsa.
 • Kratom kapszula: A kratom kapszula használata vitathatatlanul a legkényelmesebb és legegyszerűbb módja a kratom bevételének. A kratomok kapszulázva azonban drágábbak, mint a kratom por, és a saját kapszula elkészítése kicsit nehézkes lehet, de bele lehet jönni. Most már kapható hozzá minden eszköz, kapszulatöltő, üres kapszula is. De a hatása viszont lassabb lesz, mivel a gyomornak előbb meg kell emésztenie a kapszulát, amelyben a por található.
 • Kratom receptek: Kratomot hozzáadhat joghurthoz, almaszószhoz, turmixhoz, vagy számos különféle recepthez hozzáadhatja. Ezzel lehetővé teszi, hogy elfedje a kratom kerserű ízét.
 • Kratom smoothie: Az egyik legnépszerűbb forma, hogy narancslébe vagy citromlébe keverik a kratom port, mivel a naringin, ami a citrusfélékben található, hamarabb kioldja a hatóanyagokat a porból.

Kratom adagolási útmutató

Noha a kratomnak számos előnye van a nők számára, nagyon fontos, hogy a kratom használata előtt meghatározzák a megfelelő adagot. Ha nem tudja, hogyan kell elkezdeni, referenciaként használhatja ezt az adagolási útmutatót:

 • Kratom adag kezdőknek: 2-3 gramm kratom por. Ha 20 percen belül semmilyen hatást nem érez, akkor 0,5 gramm extra bevételre képes.
 • Alacsony adagok: 2-4 gramm. Ez az adag enyhe, mégis kedvező energiát ad. Felemelő hatásokkal is rendelkezik, és segít fokozni a fókuszt és a koncentrációt.
 • Mérsékelt adagok: 4-5 gramm. Ennek a kratompor mennyiségnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy élvezze a kratom összes előnyeit. Ide tartozik a fájdalomcsillapítás, az energia fokozása, a pihenés és az eufória.
 • Nagy adagok: 5 gramm felett. Nem ajánlott, hacsak nem szakértő a témában. A nagy adag kratom mellékhatásokat és a kratom toleranciát okozhat.

Ne feledje azonban, hogy ezek a mennyiségek a használt kratom törzsétől, a kívánt hatástól vagy akár a testsúlytól is függően változhatnak. Mindenesetre, a kratom felhasználók egyik mondása a kratomról:  "a kevesebb több". Vagyis jobb alacsony vagy közepes adagokat alkalmazni.

A Kratom mellékhatásai és hogyan lehet őket elkerülni

Már feltártuk a kratom előnyeit a nők számára. A kratomnak azonban vannak olyan mellékhatásai is, amelyek gyakran nagy adagok vagy gyakori használat következményei. Fedezze fel a kratom mellékhatásait és hogyan kerülje el őket:

 • Dehidratáció: Nem ritka, hogy a kratom rendszeres használatakor dehidrációt okoz. A kiszáradásának az elkerülése érdekében igyon sok vizet, és fogyasszon sok gyümölcsöt és zöldséget. Homoktövis olaj bevétele szintén segíthet a kiszáradás leküzdésében.
 • Székrekedés: A Kratom-székrekedés a kratom egyik leggyakoribb mellékhatása. A kratom székrekedés elkerülése érdekében sok rostban gazdag ételt, zöldséget, hüvelyeset és diót kell enni. És rostkiegészítőket is vehet, amint észreveszi a tüneteket. Az enyhe hashajtó is segíthet abban az esetben, ha már székrekedéssel küzd.
 • Hányinger: A kratom nagy dózisai és az üres gyomorra történő bevétel gyakori okai lehetnek a kratom-hányinger mögött. Tehát, ha kratom-hányingerben szenved, csökkentenie kell az adagot, és kerülnie kell a kratom üres gyomorra történő bevételét.
 • Fejfájás és szédülés: A Kratom szedésekor a fejfájás és szédülés fő oka a nagy adag. Ennélfogva, ha óvatos a kratom adagolásával, elkerülheti ezeket a mellékhatásokat.
 • Szemhullámok: Egyes kratom-felhasználók szemhullámot (vagy nisztagmust) tapasztalnak a kratom bevétele után. A szemhullámok olyan akaratlan szemmozgások, amelyek akár nagyon kellemetlenek is lehetnek. A kratomnak ez a mellékhatása a túl nagy adagolás vagy bizonyos kratom törzsek felhasználása lehet. A jó hír az, hogy a szemhullámok néhány óra múlva eltűnnek.

Tehát, bár a kratom használata nők számára nagyon előnyös lehet, mellékhatásokat is okozhat. Ezért a kratom használatakor nagyon fontos az óvatosság.

Forrás: kratomtimes.com