A Kratom előnyei a mindennapi életben

2020.08.21

Az American Kratom Association szerint emberek milliói használják a kratomot a mindennapi élet kérdéseire. És valóban sok kratom-felhasználó azt állítja, hogy ez a gyógynövény segített nekik visszaszerezni az életüket. A kratomnak köszönhetően képesek dolgozni, értékes időt tölteni szeretteikkel vagy elvégezni az alapvető feladatokat. Ebben a cikkben megmutatjuk a kratom mindennapi használatának előnyeit (valamint néhány tippet a kratom biztonságos használatához).

Mi az a Kratom?

A Kratom a Mitragyna speciosa , a délkelet-ázsiai őshonos örökzöld fa egyik leggyakoribb neve . A Kratom (vagy M. speciosa ) természetesen Indonéziában, Thaiföldön, Vietnamban vagy Malajziában nő. Indonézia a legnagyobb kratom gyártó és exportőr. A helyi indonéz mezőgazdasági termelők a Mitragyna speciosa fák közül választják ki a legjobb leveleket . Ezután ezek a levelek különböző szárítási technikákon és eljárásokon mennek keresztül. Végül a szárított leveleket nagyon finom porrá őrlik és világszerte exportálják.

A kratom népszerűsége annak sokféle hatásából származik. A felhasználók szerint a Kratom:

 • Enyhíti a fájdalmat
 • Enyhíti a szorongás tüneteit
 • Enyhíti a szorongást
 • Elősegíti a pihenést
 • Küzd az álmatlanság ellen
 • Fokozza a hangulatot
 • Küzd a fáradtsággal

Ezenkívül sok olyan függőséggel küzdő ember talált Kratomban szövetségest, akik megvonási tünetekkel küzdenek.

A kratom hatása a leveleiben található alkaloidoknak köszönhető. A Kratom levelek több mint 20 alkaloidot tartalmaznak, a legerősebbek a mitragynine és a 7-hydroxymitragynine. A Kratom alkaloidok az agy és a test más területein található opioidreceptorokra hatnak. E hang miatt sokan azt állítják, hogy a kratom opioid. Az opioidokkal és az opiátokkal ellentétben viszont a kratom nem okoz légzésdepressziót . Ebben a cikkben többet megtudhat a kratom alkaloidokról és azok működéséről .

Kratom a mindennapi életben

Mit tehet a kratom a mindennapi életben? Sok felhasználó számára a kratom olyan eszközként működik, amely lehetővé teszi számukra, hogy normális életet éljenek. Kratom nélkül nem lennének képesek sok alapvető feladatot elvégezni, munkát végezni, vagy akár társadalmi vagy családi tevékenységeket folytatni. Számukra a kratom mindennapi felhasználása alapvető fontosságú fizikai és mentális egészségük és jóléte szempontjából.

A kratom következményei így segíthetnek a mindennapi életben:

 • Fájdalomcsillapító: A fájdalom az egyik legközelebbi tényező a teljes és egészséges élethez. De a fájdalomcsillapító hatásainak köszönhetően a kratom segíthet enyhíteni és kezelni a fájdalmat, fájdalommentes életet eredményezve. Vagy legalább olyan kezelhető enyhe fájdalom esetén, amely nem zavarja a mindennapi életet.
 • Pihentető és szorongásoldó: A Kratom pihentető és szorongásoldó hatásai enyhíthetik a stresszt és a szorongás néhány tünetét. Sok szorongásos állapotban szenvedő ember (például PTSD vagy GAD) esetében a kratom használata segített számukra sokkal pihentetőbb életmód visszaszerzésében. Nyugtató hatásának köszönhetően a kratom segíthet az álmatlanság leküzdésében is. Ezek a pihentető hatások akár a függőséggel küzdő emberek számára is segítséget nyújthatnak, mivel a kratom alkaloidok enyhíthetik a megvonás tüneteit.
 • Hangulatnövelő és eufórikus: A depresszióval küzdő emberek számára a kratom eufórikus és hangulatnövelő hatásai nagyon hasznosak lehetnek. Javíthatja a hangulatát, ha rosszul érzi magát. Ezek a felemelő hatások akkor is segíthetnek, ha társadalmi fóbiában szenved, mivel ezek fokozhatják a társaság iránti vágyat.
 • Energizáló: A Kratom-felhasználók gyakran dicsérik a növény energizáló és stimuláló hatásait. Ha fáradt vagy, vagy csak energiára van szükséged, a kratom segíthet. A kratom egyik legjobb felhasználási lehetősége a mindennapi életben az a hatás, amelyet ez a növény nyújt. Sőt, a koffeinnel ellentétben a kratom nem emeli a pulzust.

A Kratom használata a mindennapi életben

A kratom használata a mindennapi életben nagyon zavaró lehet, különösen, ha kratom újonc vagy. A kívánt hatások elérése és a mellékhatások elkerülése gyakran bizonyos szakértelmet és ismereteket igényelnek. Szerencsére az alábbi tippek követésével biztonságosan és hatékonyan használhatja a kratomot mindennapi életéhez .

Válassza ki a megfelelő Kratom típust

Nem minden kratom azonos. Valójában minden kratom törzs eltérő alkaloidkészlettel rendelkezik. Ezért a hatások a választott kratom típusától függően változhatnak. A vörös kratom törzsek általában nyugtatóbbak; A fehér kratom törzsek inkább stimulálók, a zöld törzsek pedig kiegyensúlyozottabb hatást kínálnak, jóllehet enyhébbek, mint a fehér és a vörös törzsek. Minden kratom típus fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Ezért, ha a kratomot energia felhasználására szeretné használni, akkor kipróbálhatja a fehér törzseket. Másrészt, ha szorongásoldó hatást keres, a vörös törzsek jobb választások lehetnek. A zöld kratom törzsek a kratom effektusok teljes skáláját biztosítják, és mindig nagyszerű választás, főleg kezdőknek.

Hozza létre a megfelelő adagot

Általában azt mondják, hogy a kratom energizálóbb és alacsony dózisú, és magasabb szedáció esetén nyugtatóbb. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kratom alacsony (vagy közepes) adagjai növelik a stressz szintjét. Éppen ellenkezőleg, a kratom alacsony vagy közepes adagja szintén relaxációt nyújt. Tudjon meg többet a kratom-adagokról és a kratom alacsony adagokban történő alkalmazásának előnyeiről ebben a bejegyzésben .

Keresse meg a legjobb fogyasztási módszert

A kratom fogyasztása sokféleképpen lehetséges. Készíthet kratom teát, használhat kratom kapszulákat, dobhatja és öbítheti, vagy akár kombinálhatja más ételekkel, italokkal. A kratom szedésének minden módjának megvan a maga előnye és hátránya, és nagyon fontos, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb fogyasztási módot, ha a kratomot a mindennapi életben szeretné használni.

Ne használja a Kratom-ot minden nap

Ez a tipp kissé ellentmondásosnak tűnhet, ha a mindennapi élet kratomjáról beszélünk. Nem szabad azonban minden nap fogyasztani a kratom-ot, ha el akarja kerülni a kratom-toleranciát és a mellékhatásokat.

Kratom mellékhatások és Kratom tolerancia

Megfelelő használat esetén a Kratom nem lehet veszélyes termék. A nem megfelelő használat azonban nemkívánatos mellékhatásokat eredményezhet. Noha ezek a mellékhatások általában nem veszélyesek, nagyon kellemetlenek lehetnek:

 • Székrekedés
 • Szédülés
 • Fejfájás és migrén
 • Álmosság
 • Szem hullámzás
 • Kiszáradás

Ezenkívül a kratom napi használata (különösen nagy adagokban) a kratom toleranciát is eredményezheti . Ha a test felépíti a kratom iránti toleranciáját, növelnie kell az adagokat, hogy észrevegye annak hatásait. Alacsony vagy közepes adagok használata, a kratom napi szünetének elkerülése, a kratom szünetek elkészítése és a kratom törzsek rendszeres forgatása segíthet megakadályozni a kratom toleranciát és a mellékhatásokat. Ha a kratomot a mindennapi életben kívánja használni, akkor ügyeljen arra, hogy megakadályozza a mellékhatásokat és a toleranciát.

Vásárlási lehetőség példásul az egyik legnépszerűbb etnobotanikai webshopban.