Butea Superba

Red Kwao Krua

Mi a Butea Superba?

Tudta, hogy a Butea Superba növény potenciálisan segíthet csökkenteni a fáradtságot, növelheti a libidót, csökkentheti a gyulladásokat és elősegítheti az egészséges szív működését? Ez a csodagyógynövény évszázadok óta létezik, de csak a közelmúltban fedezzük fel újra számos előnyét.

Butea Superba: Mi ez?

A Butea Superba Thaiföldön, Vietnamban és Indiában őshonos növény. Vastag, csúszó-mászó szőlőként nő, amelyek a fatörzsek köré fonódnak, és a gumós gyökereket általában tinktúrák és étrend-kiegészítők céljából szüretelik.

A Butea Superba a következő néven is említhető:

- Vörös kwao Krua
- Kúszó Butea
- Butea mézgafa -
Az erdő lángja
- Hegymászó Palas

Fontos, hogy ne keverjük össze a Butea Superbát a vizuálisan hasonló Pueraria Mirificával, amelyet általában Fehér Kwao Krua-nak hívnak. Annak ellenére, hogy hasonló nevet kapnak és hasonlítanak egymásra, a Pueraria Mirifica teljesen ellentétes hatást gyakorol a testre, különösen a férfiak esetében.

Butea Superba: A határon túli előny

A Butea Superba-t évek óta használják a hagyományos thai orvoslásban, hogy számtalan egészségügyi problémát segítsenek. A gyógynövény általában legismertebb jelentett afrodiziákum hatásaival és a férfi nemi erélyére gyakorolt ​​hatásával.

Általánosságban elmondható, hogy a Butea Superba-t a férfiak használják a "fitoandrogének" néven ismert anyag magas koncentrációja miatt. Ezek a fitoandrogének képesek utánozni a férfihormonokat, ezért úgy gondolják, hogy a Butea Superba lendületet ad a férfiaknak olyan területeken, mint a fokozott izomtónus, erő, vitalitás, gyorsabb gyógyulási idő és fokozott szexuális teljesítmény. Hagyományosan arra is használják, hogy minden korú férfinak segítsen a merevedési zavarok kezelésében.

A nők is élvezhetik a gyógynövény bizonyos előnyeit bizonyos egészségügyi kérdésekben, de nem segít a nők bármilyen szexuális megújulásában vagy fokozásában.

Butea Superba: Az öregedési probléma megoldása

Amint az orvostudomány és a körülöttünk lévő világ ismeretei fejlődtek, sokkal tovább kezdtünk élni, mint azt bármelyik őseink megálmodhatták volna. Ezzel a megnövekedett élettartammal számtalan lehetséges egészségügyi probléma lép fel.

A Butea Superba kutatóit jelenleg a következő betegségek elleni küzdelem képességének vizsgálata végzi:

- Osteoporosis
- Arthritis
- Gyulladásos állapotok, mint a köszvény és az aranyér
- Rák
- Magas koleszterinszint

Mindezen öregedésgátló előnyök mellett a Butea Superba képes kifejezetten kezelni a férfiak öregedésének jeleit is, például az alacsony energiát, a merevedési zavarokat és a nemi vágyat.

Ha a Butea Superba-t rendszeresen szedi, növelheti a szervezetben a DHT nevű anyagot, amely hormon fontos a tesztoszteron termelésének fellendítéséhez. A megnövekedett tesztoszteron adja a férfiaknak azt a virilis, energikus állóképességet, amelyet fiatal korukban élveztek.

Butea Superba: kémiai összetétel

A Butea Superba kémiai összetételét fontos megérteni, mert ebben rejlik a gyógyszeres kezelés hatékonysága. Az alábbiakban felsoroljuk a gyógynövény fő kémiai összetevőit. Az egyes komponensekről további információk találhatók a lista alatt.

A Butea Superba a következőkből áll:

- Butezuperin A és B
- Formononetin
- Prunetin
- Medicarpin
- Daidzein, Genistein és
Coumestrol - Procyanidin B2 és B5
- 3,7,3 ′ Trihidroxi-4′-metoxiflavon

1. A és B butezuperin

A buteszuperin A és B vegyületek a flavonoidoknak nevezett vegyületek csoportjának részét képezik. Ezek a vegyületek gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságaiknak köszönhetően hasznosak a szervezet számára.

2. Formononetin

A formononetin természetesen számos növényben megtalálható, különösen a hüvelyesek, például a szójabab és a lima bab. Ez az anyag ismert módon elősegíti az angiogenezis nevű biológiai folyamatot, amely új, egészséges erek képződése a meglévőkből.

Az angiogenezis folyamatát az egészségügyi szakemberek már használják a betegségek leküzdésében és a betegek életének meghosszabbításában.

3. Prunetin

 

Ez egy olyan molekula, amely elősegítheti a csontok egészségének elősegítését.

5. Daidzein, Genistein és Coumestrol

Ez az anyaghármas mind a szója-izoflavonok közé sorolható. Mindezek képesek a csontsűrűség és a szív egészségének javítására.

6. Procyanadin B2 és B5

A Procyanadins B2 és B5 semmilyen módon nem állnak kapcsolatban a B-vitamin vegyületekkel. Ezek az anyagok inkább flavonoidok, amelyekről beszámoltak arról, hogy elősegítik a haj növekedését.

A Procyanadin B2 az almában található, és elősegíti a szőrtüsző sejtjeinek növekedését. Meghosszabbítja a haj természetes növekedési ciklusának időtartamát, és lerövidíti a "pihenő" időszakot is, amikor a haj nem nő.

A Procyanadin B5 megtalálható a szőlőmagokban, a kakaóban, bizonyos almákban és a fekete arábiában. Rendkívül erős antioxidánsként és lehetséges karcinogénként azonosították. Ez azt jelenti, hogy potenciálisan képes harcolni a rák ellen.

7. 3,7,3 ′ trihidroxi-4′-metoxiflavon
Ezt a komplex hangzású vegyszert néha diosmetinnek is nevezik. Fontos flavonoid, amely számos citrusfélék, köztük a citrom és a grapefruit héjából származik.

A diosmetin állítólag rákellenes hatásáról, valamint antimikrobiális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő képességéről ismert.

Butea Superba: A mellékhatások

Mint minden elfogyasztott anyag esetében, vannak olyan lehetséges mellékhatások, amelyek a Butea Superba napi adagolásához adódnak. Az új étrend étrendbe történő biztonságos beépítésének kulcsa a mértékletesség és a lassú bevezetés.

Terhes, teherbe esni vagy szoptatni szándékozó nőknek konzultálniuk kell egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt a Butea Superba-t hozzáadják étrendjükhöz. Jelenleg nincs megbízható módszer a nők biztonságának biztosítására, mivel megváltoztathatja a hormonszintet, ezért általában azt javasoljuk, hogy a terhes nők kerüljék el.

Ezenkívül lehetséges, hogy a Butea Superba megzavarja a szervezet normális androgéntermelését, és képes reagálni más gyógynövényekkel és bizonyos gyógyszerekkel is, beleértve:

- Muira Puama
- Damiana
- Yohimbe

Jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő információ az emberre vonatkozó hosszú távú vizsgálatokból ahhoz, hogy biztosan tudják, milyen egyéb mellékhatásokat okozhat a Butea Superba, de általában alacsony dózisokban, napi 1000 mg-ot nem meghaladó dózisban tartják biztonságosnak. Orvosi szakember meg tudja mondani, hogy a Butea Superba hozzáadása az Ön egészségügyi rendjéhez előnyös-e.

Butea Superba: Klinikai információk

Jelenleg szinte nincs olyan klinikai információ, amely negatív mellékhatásokat mutatna a Butea Superba szedésével kapcsolatban.

Valójában voltak olyan klinikai kísérletek, amelyek bizonyítják, hogy ez a gyógynövény segíthet a merevedési zavarok kezelésében, erősítheti a csontokat, sőt, serkentheti a telomeráz nevű anyag termelését.

A telomeráz felelős a test telomerjeinek meghosszabbításáért és védelméért, amelyek a DNS védő "kupakjai". A telomeráz lelassítja az öregedési folyamatokat, és hozzájárul a hosszabb, egészségesebb élethez azáltal, hogy megakadályozza a sejtek életkorból eredő lebomlását.

Butea Superba: Hivatalos kutatások

A Butea Superba számos pozitív hatásáról kevés ember számolt be, vagy állatkísérletek során figyelték meg őket. Bár ez nem jelenti azt, hogy a Butea Superba hatástalan, fontos megjegyezni, hogy nem biztos, hogy mindenkire ugyanaz a hatása.

1. Hatások az acetilkolin szintekre

Egy thaiföldi gyógynövény egyik szűrővizsgálata kimutatta, hogy akár 0,1 mg Butea Superba is képes növelni az acetilkolin mennyiségét a szervezetben.

Az acetilkolin egy neurotranszmitter, amely felelős az izommozgások aktiválásáért és az izmok, például a szív simán pumpálásáért. Az egészséges idegműködés fontos eleme is. Mindezek mellett az acetilkolin befolyásolja az agy azon képességét, hogy helyreállítsa és új kapcsolatokat alakítson ki, ami azt jelenti, hogy fontos a memória és a tanulás szempontjából.

2. Szexuális erő

Patkányokon végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a Butea Superba képes fokozni a pénisz erekcióját, még cukorbetegség esetén is, amikor az erekció működését gyakran akadályozzák. Ezenkívül vannak mérsékelt anekdotikus bizonyítékok, amelyek megerősítik, hogy a Butea Superba-t szedő férfiak magasabb libidót és fokozott erekciót tapasztalnak.

Egy tanulmány még arról számolt be, hogy azok a férfiak, akik 400 mg Butea Superba-t szedtek a szex előtt két órával, olyan hatásokat tapasztaltak, amelyek hasonlóak voltak potencianövelő gyógyszerek szedéséhez, de még nem volt olyan tanulmány, amely megismételte ezeket a megállapításokat.

3. Androgén hatások

Az androgén aktivitás a tesztoszteron és androszteron férfi hormonokra utal. Szájon át szedhető kiegészítőként vannak olyan bizonyítékok, amelyek arra utalnak, hogy a Butea Superba ideiglenesen növeli a tesztoszteron szintet mind hím, mind nőstény egerekben. Az androgének nagyrészt felelősek a férfi nemi vágyakozásért, ami egy másik oka annak, hogy a Butea Superba képes fokozni a szexuális erélyt és javítani az erekció működését.

Az emberi tesztek nagyon korlátozott sikert mutatnak a tesztoszteron növekedésével, de olyan esetekről számoltak be, amikor a haj növekedése növekedett, és a DHT szintje szignifikánsan magasabb volt.

4. Ösztrogén hatások

Az ösztrogén egy női hormon, amely férfiaknál és nőknél egyaránt jelen van. A férfiaknál sokkal alacsonyabb az ösztrogénszint, hasonlóan ahhoz, ahogyan a tesztoszteron alacsony mennyiségben van jelen a nőknél.

A Butea Superba tartalmaz bizonyos vegyületeket, amelyek képesek gátolni vagy elősegíteni az ösztrogéntermelést, a sejttől függően.

Ha még soha nem hallottál a Butea Superba gyógynövényről, akkor nem vagy egyedül . Nagyon valószínű, hogy a legtöbb ember, akivel beszél, nem tudja, mi az. Thaiföldön azonban rendkívül népszerű és jól ismert kiegészítő, amelyet minden életkorú férfi használ, de különösen azok, akik 40 évnél idősebbek, akik fogyasztásakor tapasztalják annak valódi androgén képességeit. Ez a gyógynövény nem csak a szokásos tesztoszteron emlékeztető , hanem inkább másfajta androgén fokozás.

Mi is pontosan a Butea Superba?

A Butea Superba, más néven Vörös Kwao Krua, fitoösztrogéneket és fitoandrogéneket egyaránt tartalmaz, amelyek a felszínen kevésbé tűnnek ideálisnak a férfiak fogyasztására. Azonban az antiösztrogén vegyületekkel is rendelkezik, amelyek valószínűleg ellensúlyozzák a proösztrogén komponensek hatásait. 1

A Butea Superba-val kapcsolatban bizonyított tudományos bizonyítékok hiányoznak, de az eddig elvégzett tanulmányok azt mutatják, hogy elsősorban középkorú és idősebb férfiak használják erekciós tulajdonságai miatt.

Ezt nem a tesztoszteron szintjének emelésével teszi, hanem a DHT-t, a tesztoszteron elsődleges androgén metabolitját. 2 A Butea Superba fogyasztását követő vérvizsgálat csökkent tesztoszteronszintet jelezhet, amely első pillantásra riasztónak tűnhet, de valószínűleg a fokozott DHT-vé történő átalakulásnak köszönhető. Ez magyarázza a májenzimek emelkedését és a lép súlyának megnövekedését is, amely jellemzően a vér androgénszintjének emelkedésével jár.

Egy három hónapig tartó, kisméretű emberi vizsgálatban, amely napi 1000 mg-os dózist alkalmazott, kiderült, hogy a tesztoszteron mérsékelt emelkedése körülbelül 11% -ra derült ki, mindezek olyan férfiaknál, akiknek már fennálló merevedési zavaruk volt. Annak ellenére, hogy a vizsgálatba bevont férfiak több mint 80% -a beszámolt az erekció minőségének javulásáról, a növekedést klinikailag nem tekintették jelentősnek. 3

A Butea Superba-t a thaiföldi férfiak hagyományosan használják az erekciós diszfunkció (ED) kezelésére is , mivel olyan alkotóelemekről van szó, amelyek gátolják a cAMP-foszfodiészteráznak minősített enzimet, megakadályozva a cAMP vegyület lebontását és inaktiválódását. 4 A megnövekedett cAMP-szintnek egy csapásra meg kell növelnie a tesztoszteronszintet és aktiválnia kell az androgénreceptorokat.

A Butea Superba hatásai

Sok ember számol be az önérzet fokozódásáról a Butea Superba használata közben . Ennek oka lehet a megnövekedett dopaminszint, de sokkal valószínűbb, hogy a megemelkedett DHT-szinttel társul. Ha valaha hallott az alfa hímről, vagy maga alfa hím, akkor a normálnál magasabb DHT szint valószínűleg önbizalmának és tombolásának oka.

Míg elsődleges felhasználásainak többsége a libidó és a szexuális funkció növekedésével függ össze, ez egy nagyon jó adaptogén, amely elősegíti a stressz pufferelését, javítja az energiatermelést és fokozhatja az erőteljesítményt .

Ugyancsak nem kizárólag a férfiak használják, mivel a nők energianövelő hatásaihoz is felhasználhatják. Valójában fennáll azonban annak a veszélye, hogy a virilizációs tünetek (androgén mellékhatások előfordulása) nőknél jelentkeznek androgén tulajdonságai miatt. Úgy gondolják, hogy a HPA tengely működésének helyreállításával a kiegészítés fogyasztása csökkentheti a stressz által közvetített depresszió hatásait.

A Butea Superba figyelemre méltó megállapításai

Nagyon népszerű esettanulmány volt, amely évekkel ezelőtt felszínre került egy 35 éves férfiról, aki megnövekedett androgénszintet tapasztalt a Butea Superba bizonyos ideig tartó használatát követően. Noha nem ismert az általa alkalmazott pontos dózis, a vele végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a DHT szintje 1500 pG / ml közelében van, míg a normál tartomány 250-990 pG / ml között van.

Az orvosok megállapították, hogy megemelkedett DHT-szintjének oka a Butea Superba fogyasztása volt, amelyet csak a hajhullás orvoslására kezdett használni. Miután csak egy hétig abbahagyta a kiegészítő fogyasztását, állítólag DHT-szintje normalizálódott.

Egy másik (rágcsálókon végzett) tanulmány megállapította, hogy a Butea Superba adagolásának dózisfüggő hatása volt a tesztoszteronszint csökkentésére. 5 Megállapították azonban, hogy a tesztoszteronszint csökkenésével az androgén tulajdonságok jelentősen hangsúlyosabbá váltak. Ez ahhoz a hipotézishez vezetett, hogy a szérum tesztoszteronszint csökkenésével viszont átalakult DHT-vé. Úgy tűnik, hogy a csökkenés nem a tesztoszteron szuppressziójának köszönhető.

1. A thaiföldi hagyományos gyógynövény, a Butea superba Roxb ösztrogén és antiösztrogén hatása [Biosci Biotechnol Biochem. 2010] PubMed-NCBI.

2. Hyperandrogenemia a Butea superba lenyelése miatt . [Indian J Endocrinol Metab. 2012] PMC-NCBI.

3. A merevedési zavarok alternatív gyógynövényes kezelésének Butea superba klinikai vizsgálata [Asian J Androl. 2003] PubMed- NCBI.

4. A Butea superba Roxb-ból származó flavonoid és flavonoid-glikozid és ezek cAMPFoszfodiészteráz gátló aktivitása . [J. Sci. Res. Chula. Univ., 2000].

5. A merevedési zavarok kezelésére használt hagyományos gyógynövény, Butea superba Roxb. Androgén-megszakítási és toxicitási tesztjei hím patkányokban [Maturitas. 2008] PubMed- NCBI.

Sokan használják a kratomot Amerikában többféle célra. Vannak, akik a fájdalom enyhítésére használják, mások enyhíteni akarják a szorongást és a stresszt, mások pedig egyszerűen több energiát és világosabb elmét akarnak elérni. A Kratom felhasználói esküsznek a hatékonyságára, és sokan közülük azt állítják, hogy a kratomnak köszönhetően...

A Kratom már évek óta trendben van a holisztikus közösségben. Azok az emberek, akik természetes gyógymódokat keresnek betegségeik enyhítésére, számos betegségben nagy megkönnyebbülést tapasztaltak a Mitragyna Speciosában, különösen a fájdalom, szorongás enyhítésére, valamint a kábítószer- és opiátfüggőség legyőzésére . Sok...

Sok kratom felhasználó támaszkodik erre a gyógynövényre, hogy megbirkózzon a fájdalommal. Természetesen a kratom lehetővé teszi, hogy emberek milliói fájdalommentes életet éljenek. Emellett sok új felhasználó kíváncsi a legjobb fájdalomcsillapító hatásra és arra, hogy miként lehet a kratommal enyhíteni a fájdalmat . A Red Bali kratom az egyik...

A mai világban hosszú órákat dolgozunk, és megpróbáljuk elérni a maximális feladatokat a lehető legkevesebb idő alatt. Ez az állandó rohanás, amelyben élünk, elvezeti energiaszintünket, és gyakran fáradtnak és fáradtnak érezzük magunkat. Sokféle anyag és termék létezik, amelyek segítségével energiát nyerhetünk. Legtöbben reggel veszünk egy csésze...