Az Akuammaról

 Az Akuamma magpor tíz előnye: táplálkozás, egészség és felhasználás

Az emberek szerte a világon keresik a növényi gyógyszereket. Olyan megoldásokat keresnek, amelyek minimális mellékhatásokkal járnak. Így a legjobb gyógynövényekre törekszenek, amelyeknek a legtöbb orvosi előnye van.

Az Akuamma magok az évek során népszerűvé váltak. Egyesek számára ez fájdalmas fájdalom megoldása, mások számára pedig az a varázslatos anyag, amelynek lenyűgöző parazitaellenes tulajdonságai vannak.

Ma megvizsgáljuk az Akuamma magpor tíz előnyét a táplálkozási tulajdonságokkal és az egészséggel kapcsolatos felhasználásokkal kapcsolatban.

Mi az Akuamma?

A Picralima Nitida, közismertebb nevén Akuamma, egy olyan gyógynövény, amely alkaloidok keverékével rendelkezik, amelyek ha beveszik, fontos szerepet játszanak az emberi egészségben.

Az utóbbi években népszerűségre tett szert az interneten. Leghíresebb fájdalomcsillapító tulajdonságairól - ez a növény Afrika különböző régióiból származik, beleértve Ghánát, Nigériát és az Elefántcsontpartot.

Kezdetben az emberek a malária kezelésére használták gyógyszerként, mert ez segíti a maláriával járó magas fokú lázat.

Bár nagyon kevesen kutatták ezt a gyógynövényt, eddig minimális negatív véleményekkel találkozott.

Milyen alkaloidok vannak jelen Akuammában, és hogyan hatnak?

Az Akuammának számos esszenciális alkaloidja van, amelyek felelősek a különféle hatások előidézéséért. Vessünk egy pillantást ezekre az alkaloidokra és azok működésére.

1) Akuammidin

Ez az Akuamma magvak elsődleges alkaloidja. Egyes tudósok szerint ez az alkaloid kötődik a testben jelen lévő opioid receptorokhoz, így utánozva az opiátok egy részét, de nem mindet. Segít az izmok ellazulásában, de fő hatása a fájdalomcsillapítás.

2) Akuammine

Ez az alkaloid fájdalomcsillapító hatást is eredményez, de nem olyan erős, mint az Akuammdine, és nagyobb affinitása van a mu-opioid receptorokhoz.

Ha egy törzsnek nagyobb mennyiségű ilyen alkaloidja van, akkor az ember székrekedést érez, mivel csökkenti a bél perisztaltikus mozgását.

3) Akuammicine

Az Akuammicine hasonlóan enyhíti a fájdalmat, de nagyobb affinitást mutat a kappa opioid receptorok iránt.

4) Akuammigine

Ennek az alkaloidnak ismert, hogy anti-szimpatikus vagy anti-adrenerg hatású, különösen az erekre és a kardia izmokra.

Milyen egészségügyi előnyei vannak az Akuamma magpornak?

1) Fájdalomcsillapítás

Az Akuamma magporban található különféle alkaloidok felelősek a fájdalom csökkentéséért és a krónikus fájdalmas állapotok kezeléséért.

Ezek az állapotok közé tartoznak az osteoarthritis, a rheumatoid arthritis, a fibromyalgia, a rák, a műtét utáni fájdalom, a csonttörés helyén jelentkező fájdalom stb.

Ez egy olyan mechanizmust hoz létre, amelyben az alkaloidok kölcsönhatásba lépnek az opioid receptorokkal, amelyek aktiválják a fájdalomcsillapítás útját.

2) Gyulladáscsökkentő hatás

Az Akuamma magpor erős gyulladáscsökkentő szer, amely csökkenti a duzzanatot és a gyulladásos markerek és citokinek kibocsátását a sérülés helyén.

Gyógyszer nélkül gyorsan rendezi a gyulladást. Ezt úgy teszi meg, hogy megakadályozza a gyulladásos markerek felszabadulását, ezáltal csökkenti a fájdalmat és elősegíti a gyors gyógyulást.

3) Lázcsillapító

Ez a cselekvés fontos, ha sokféle állapotról van szó, különösen vírusfertőzésekről, ahol a pyrexia vagy, egyszerűbben kifejezve, a láz gyakori megállapítás.

Tehát ahelyett, hogy az összes szintetikus gyógyszert bevinné a testébe, kipróbálhatja ezt a gyógynövényt, ha lázban szenved.

4) Parazitaellenes akció

Ez egyike azon kevés kezdeti akcióknak, amelyekről híres lett. Nem csak maláriaellenes, hanem intenzíven befolyásolja a leishmaniasisban vagy Trypanosomában szenvedő betegeket is. Ez a létfontosságú cselekedet sok embernek segített, akik átélték ezeket a rettenetes betegségeket.

5) Hasmenés ellenes

Egyes alkaloidok célja a belek perisztaltikus mozgásának csökkentése, segítve a hasmenést és akár a gyulladásos bélbetegségeket is.

6) Antioxidáns

Az Akuamma magpor antioxidáns mechanizmusa révén segít a szervezetben jelen lévő szabad gyökök felszámolásában. Ezek a szabad gyökök nagyon károsak az emberi testre, ezért Akuamma ezen tevékenysége védi az emberi testet.

7) Diabéteszellenes fellépés

Az Akuamma úgy hozza létre ezt a műveletet, hogy elősegíti a glükóz sejtekbe történő átvitelét, ami csökkenti a glükóz mennyiségét a szérumban, és energiát biztosít a sejttevékenységekhez.

Diabéteszes betegeknél a glükóz nem képes a sejtekbe jutni sem az inzulin hiánya, sem a sejtreceptorok inzulinnal szembeni ellenállása miatt.

8) A fekély megelőzése

Megnöveli a gyomor és a nyombél nyálkahártya-védő gátját azáltal, hogy csökkenti a felesleges mennyiségű sav és pepszin kiválasztását. Ez az enzim segíti a fehérjék emésztését.

9) Nyugtató hatás

Az Akuamma magpor nyugtató hatása segíti a jó alvás elérését azoknál, akiknek olyan alvási problémái vannak, mint az álmatlanság és más alvászavarok. Nyugtató hatást vált ki, amely lehetővé teszi az ember számára a kikapcsolódást.

10) Hangulatfokozó

Az Akuamma magpor fantasztikus hangulatjavító, amely csökkenti aggodalmait és stresszét, és leküzdi szorongását és depresszióját. Lehetővé teszi, hogy pozitívabban gondolkodjon és optimistább legyen.

Hogyan és milyen adagban szedhetem az Akuamma Seeds Powdert?

Lehet por formában feldobás és mosás módszerrel, vagy lehet teát főzni a porból. Kapható olyan kapszulák formájában is, amelyeket könnyebb hordozni és bevenni.

Még a gyógynövényt is megrághatja. Ha levekhez vagy turmixokhoz adod, megszabadulhat a por keserű ízétől.

500 mg vagy 1 gramm kapszula vehető igénybe a hatások kiváltására, de ne feledje, hogy ez nem a szokásos adagolás, mivel az Akuamma magpor adagolásával kapcsolatban nincsenek kutatások.

A fájdalomkezeléshez akár 2-4 gramm adagra is szükség lehet, de ügyeljen arra, hogy lassan felépítse az utat az ilyen magas adagoláshoz. A hatások gyorsan megjelennek és akár 4-5 órán keresztül is fennállnak.

Melyek az Akuamma mellékhatásai?

Az emberek túl ritkán jelentettek enyhe mellékhatásokat az Akuamma bevitelével kapcsolatban. Néhány gyakori mellékhatás;

  • Ideges gyomorpuffadás és laza széklet
  • Hányinger
  • Fejfájás
  • Hallucinációk
  • Vannak, akik azt mondják, hogy stresszesnek érzik magukat az Akuamma bevétele után

Ezen mellékhatások egyike sem halálos, de azt javasoljuk, hogy keresse fel orvosát, ha ezen mellékhatások bármelyikét tapasztalja, és hagyja abba az Akuamma szedését is.

Melyek az Akuamma ellenjavallatai?

Ne szedje az Akuamma-t, ha bármilyen társbetegsége van. Ha bármilyen gyógyszert szed, ne szedje az Akuammát, mivel ez káros gyógyszerreakciókat okozhat.

Ne használja, ha terhes vagy szoptató anya, vagy akár orális fogamzásgátlót szed. Ha függősége van az opiátokkal szemben, kerülje az Akuamma szedését.

Következtetés

Az Akuamma magpor felelősségteljesen számos egészségügyi előnnyel jár. Nekünk, felhasználóknak azonban elhanyagolható kutatást kell meghatároznunk ebben a témában, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk.

Az Akuamma gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatásáról ismert, amelyről az egész interneten híres. Fájdalomcsillapító hatása sok beteg számára hatékony és hasznos.

Sokan használják a kratomot Amerikában többféle célra. Vannak, akik a fájdalom enyhítésére használják, mások enyhíteni akarják a szorongást és a stresszt, mások pedig egyszerűen több energiát és világosabb elmét akarnak elérni. A Kratom felhasználói esküsznek a hatékonyságára, és sokan közülük azt állítják, hogy a kratomnak köszönhetően...

A Kratom már évek óta trendben van a holisztikus közösségben. Azok az emberek, akik természetes gyógymódokat keresnek betegségeik enyhítésére, számos betegségben nagy megkönnyebbülést tapasztaltak a Mitragyna Speciosában, különösen a fájdalom, szorongás enyhítésére, valamint a kábítószer- és opiátfüggőség legyőzésére . Sok...

Sok kratom felhasználó támaszkodik erre a gyógynövényre, hogy megbirkózzon a fájdalommal. Természetesen a kratom lehetővé teszi, hogy emberek milliói fájdalommentes életet éljenek. Emellett sok új felhasználó kíváncsi a legjobb fájdalomcsillapító hatásra és arra, hogy miként lehet a kratommal enyhíteni a fájdalmat . A Red Bali kratom az egyik...

A mai világban hosszú órákat dolgozunk, és megpróbáljuk elérni a maximális feladatokat a lehető legkevesebb idő alatt. Ez az állandó rohanás, amelyben élünk, elvezeti energiaszintünket, és gyakran fáradtnak és fáradtnak érezzük magunkat. Sokféle anyag és termék létezik, amelyek segítségével energiát nyerhetünk. Legtöbben reggel veszünk egy csésze...